DVO'32 wint van Excelsior

14-10-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Op deze lenteachtige zaterdag moest het keurkorps van oefenmeester Ben Hoogwerf de degens kruisen met het jeugdige Excelsior Rotterdam. De bewoners van Woudestein kwamen naar de Marathonweg met twee nederlagen en één overwinning voorafgaand aan het treffen van vandaag daar waar de Vlaardingers de omgekeerde weg bewandelden: twee zege’s en één nederlaag. Omdat keeper Ruben Verboon niet beschikbaar was verdedigde Martijn Leerdam het doel deze middag en was na Robin den Breems , Mark Zomervrucht ook centrale verdediger Herve Makuka niet fit genoeg om te starten.

Trainer Ben Hoogwerf moest dus schuiven voor de basis elf. Dat was aan het spel niet te merken want na een aftastend kwartier nam de Vlaardingse ploeg het initiatief en uit een prima aangesneden corner van Ruud Durinck knikte Gert Jan van der Veen bekwaam de 1-0 tegen het net.DVO bepaalde het spelbeeld, maar toch waren de Rotterdammers ineens levensgevaarlijk uit een counter. Keeper Martijn Leerdam bleef gelukkig de situatie meester met een katachtige reflex. Nico Huijer verdubbelde de marge na een een-tweetje met Gert Jan van der Veen na een klein half uur en vlak voor rust veroverde diezelfde Huijer de bal op het middenveld, stak Mark Verkade weg die op zijn beurt de vijandelijke goalie verraste met een heerlijke lob: 3-0 en op rozen naar de thee.

Het tweede bedrijf starte DVO veel te slap en waren de Kralingers veel feller, dus de 3-1 kwam voor het publiek niet als een verrassing en dat maakte dat de Vlaardingers na dit slappe kwartier weer wakker schrokken. En toen de referee enigszinds verrassend na een lichte overtreding op Nico Huijer voor een penalty floot was het pleit beslecht. Gert Jan van der Veen scoorde vanaf de stip zijn zesde competitiegoal en is op zijn zachtst gezegd 'lekker bezig'. Het slotaccoord was voor rechterspits Tim Kievit die een prima actie van de ingevallen Pascal Moller tot 5-1 bombardeerde en de score tot een flinke overwinning bracht. Excelsior Rotterdam was vandaag duidelijk een maatje te klein voor de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf en assistent Sem Jong de Bruijne die volgende week aan de Marathonweg hekkesluiter Bolnes ontvangen. 

Opstelling DVO’32: Martijn Leerdam, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Niko v Meijeren, Thomas de Man ( 68e Reinier van der Veen ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht ( C.), Ruud Durinck ( 71e Soren Neirijnck ), Nico Huijer ( 64e Pascal Moller ), Gert Jan van der Veen, Tim Kievit.

Gerelateerd