DVO’32 wint regioderby van VDL

• Rinus Zomervrucht
  • 21-01-2023
VOETBAL - In een wedstrijd die door de referee uiteindelijk naar het kunstgras van veld 3 werd verplaatst werd de wedstrijd van DVO'32 tegen VDL uit Maassluis een pot met twee gezichten. Daarin trokken de Vlaardingers van oefenmeester Raymond de Romph uiteindelijk aan het langste eind, al moest het er diep voor gaan en werd de strijd pas in blessuretijd beslist.

DVO was beter, zelfs in een eerste helft waarin het tempo zeer laag lag had de thuisploeg het meeste balbezit en de beste kansen, en dus ook de voorsprong. Na een kleine 20 minuten was daar op een assist van Floris Keizerwaard spits Nico Huijer die het vonnis uitvoerde: 1-0. En vlak voor de thee was het diezelfde Floris Keizerwaard die de 2-0 aantekende. VDL had niets in de melk te brokkelen, op een dood spelmoment en een enkele counter na en dus was het 2-0 voor de thuisploeg bij rust.

Hoe anders werd het in het tweede bedrijf, maar nog niet direct want DVO’32 kwam zelfs met 3-0 voor. Floris Keizerwaard bediende met zijn tweede assist Gert Jan van der Veen en de 3-0 was een feit. Wedstrijd in de pocket dacht men aan Vlaardingse kant. Fout, gemakzucht, afspraken verzaken en een dapper fel strijdend VDL zorgden in de 92e minuut voor 3-3; ja u leest het goed, DVO liet de kaas volledig van zijn brood eten, maar gelukkig was daar uit een corner in de 95e minuut Atakan Karacoskun die de 4-3 met overtuiging binnenkopte. Wilson Iyawe gaf met de 5-3 die de eindstand alsnog een draaglijk aanzien, maar laat dit een les zijn, it ain’t over untill it’s over. VDL’s nummer vier pakte nog een oliedomme tweede gele prent van de prima leidende scheidsrechter Johan Jensch uit Almere waarna het eindsignaal klonk. DVO pakte dus na de WK en winterstop en niet te vergeten de uitschakeling in de Fidus Cup met pingels tegen Hermes DVS weer eens 3 punten. Voor het moraal belangrijk, volgende week uit naar Vierpolders gaat de competitie verder.

Scoreverloop: 19e 1-0 Nico Huijer, 42e 2-0 Floris Keizerwaard, 65e 3-0 Gert Jan van der Veen, 69e 3-1 VDL, 75e 3-2 VDL, 92e 3-3 VDL, 95e 4-3 Atakan Karacoskun, 97e 5-3 Wilson Iyawe.

Opstelling DVO’32 : Ian Slagboom, Daan ten Broek, Nick Rutten, Atakan Karacoskun, Yamal Ernst (81e Niko van Meijeren), Robin den Breems, Wesley de Heij (c.)( 88e Ailson Mendes ), Gert Jan van der Veen (88e Christopher Rojer) , Arij van Bree, Floris Keizerwaard, Nico Huijer ( 88e Wilson Iyawe).