Galerie Susan Ruiter breidt kunstcollectie uit.

13-07-2017 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - De aan de Hoogstraat gevestigde galerie Susan Ruiter toonde aanvankelijk alleen het werk van de eigenaresse zelf. Inmiddels zijn er echter in de mooie en lichte ruimte ook regelmatig wisselende exposities van andere kunstenaars te vinden. Susan hoopt hiermee onder andere de drempel om binnen te lopen te verlagen. Door deze kunstuitbreiding is het nog meer de moeite waard om even binnen te wandelen. Je kunt namelijk elke keer weer iets nieuws bewonderen.

De komende maanden vind je er bijvoorbeeld de schilderwerken en wandobjecten van de Vlaardingse kunstenares Irma Rengur. Irma maakt gebruik van wisselende materialen en technieken. Zo hangt er bijvoorbeeld werk op een aluminium basis, waar delen van foto's op zijn aangebracht, waarna het werk beschilderd is. De kunstenares weet hiermee prachtige constructies neer te zetten, die een industriële look hebben.

Ook zijn de werken van beeldhouwer en dichter Sjaak Smetsers tot eind september in de galerie te zien. Smetsers, afkomstig uit Limburg, is bekend om zijn fabeldieren, gemaakt van brons en glas.

Susan is blij met de nieuwe ontwikkelingen. ,,Ik had zelf geen tijd om dergelijke exposities te organiseren. Wat zonde is, aangezien verschillende vormen van kunst elkaar toch versterken in een ruimte. Nu heb ik een 'art manager' die deze organisatie op zich neemt.'' Ze vertelt dat publiek vaak een drempel ervaart om een galerie binnen te stappen en rond te kijken. Met de wisselende exposities hoopt zij die drempel te verlagen.

Website: www.susanruiter.nl 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date