Tsjechische muziek in het Zonnehuis

08-08-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zaterdagmiddag 13 augustus zal de Tsjechische band Proc Ne een muzikaal optreden verzorgen in Het Zonnehuis.

Proc Ne, afkomstig uit de zusterstad van Vlaardingen Moravska Trebova, is dit weekend in Vlaardingen en zal vrijdagavond eerst optreden op het Zomerterras.

De ProcNe band (Proc Ne betekent “Waarom niet ?”) bestaat sinds 1999 en speelt naast eigen songs ook blue grass en countrymuziek. De band bestaat uit zes leden tussen de 30 en 63 jaar. Zij spelen gitaar, mandoline, banjo, klarinet, contrabas  en drums. De band komt uit Moravska Trebova, maar geeft ook concerten op regionale en landelijke festivals in Tsjechië. Ook heeft men verscheidene keren opgetreden in een andere partnerstad: Banska Stiavnica in Slowakije.  Zij hebben twee Cd's uitgebracht: In 2005: “Z mesta ven”( Out of the city) en in 2013 “Rad se toulam”( I like to wander)

Bezoekers zijn zaterdag van harte welkom om het optreden in de Brasserie van Het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 bij te wonen. U bent welkom vanaf 14.30 uur, het optreden duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Gerelateerd