Roparunteam Hooymeijer klaar voor vertrek

09-05-2016 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – Van zaterdag 14 tot en met maandag 16 mei is de 25ste  Roparun; een jubileumeditie. Roparunteam Hooymeijer staat in de startblokken, het team wordt vrijdag 13 mei uitgezwaaid bij Hooymeijer aan de George Stephensonweg.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 560 kilometer van Parijs (en Hamburg) naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n zeventig kilometer lopen. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

De Roparunteams bestaan veelal uit mensen die in hun directe omgeving geconfronteerd zijn met kanker. Dat geldt ook voor de leden van Team Hooymeijer.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date