Categorieën

Service

Wonen op het land: droom of nachtmerrie?

Wonen op het land: droom of nachtmerrie?
Wonen

Wonen op het land: droom of nachtmerrie?

  • Redactie
  • 21-10-2020
  • Wonen
Wonen op het land: droom of nachtmerrie?
VLAARDINGEN - Er komen acht woningen op een stuk land aan de Zuidbuurt waar nu nog een melkveebedrijf en bijbehorend woonhuis zijn te vinden. 'Zuidbuurt Park', zo staat het project voorlopig te boek en het wordt online al aangeprezen als de ultieme woondroom. ,,Wonen op het land. Het blijft voor u wellicht een droom. U wilt genieten van landelijke rust. Maar u wilt geen afstand doen van de ruime voorzieningen die de stedelijke omgeving u biedt. Laat deze droom in vervulling gaan.''

Of met die 'ruime voorzieningen' de Blankenburgverbinding wordt bedoeld, is niet duidelijk maar wat wel duidelijk wordt, is dat je daar pal naast komt te wonen. Het perceel is 24 hectare groot maar ruim een kwart daarvan behoort inmiddels tot de gloednieuwe snelweg A24. Dat de huidige eigenaar de grond wil verkopen, is wel logisch. Er is voor de melkveehouder geen toekomst meer. De stalling van het jongvee, de houten bedrijfswoning en de overige houten bouwwerken zijn sterk verouderd en aan vervanging toe. Om levensvatbaar te worden moeten er meer melkkoeien dan de nu aanwezige 38 komen en dit is vanwege de nieuwe fosfaatregeling wettelijk niet meer toegestaan. Er is de afgelopen jaren geen onderhoud gepleegd vanwege de onduidelijkheid over het tracé van de Blankenburgverbinding.

Het is nog lang niet zover dat de eerste heipalen de grond in kunnen maar nu het college het gewijzigde bestemmingsplan heeft goedgekeurd zijn we wel weer een stap verder. Wonen in het groen, moet je dat hier wel doen?