Categorieën

Service

Donderdag 18 april

Donderdag 18 april
Terug

Donderdag 18 april

 • 18-04-2024
 • Agenda
 • De wereld van Yvonne Verzijlbergh

  Stap in de ‘Wunderkammer’ van Yvonne Verzijlbergh en dompel je onder in een onwaarschijnlijke wereld van exotica uit verre landen, rariteiten en spannende fantasiedieren. Geboeid door de schoonheid van rariteiten heeft Yvonne altijd gereisd en verzameld, omdat zij zich graag laat inspireren door objecten, vormen en fragmenten uit een voorbij leven of een andere cultuur. Opgebouwd uit combinaties van naturalia en artificialia creëert ze nieuwe, verrassende objecten, die op intrigerende wijze verhalen lijken te vertellen. Nu te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54.

 • Expositie in het Zonnehuis

  In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is een expositie te zien met schilderijen van Atie Keizerwaard. De schilderijen van Atie zijn kleurrijk, ingetogen, figuratief of abstract, veelal geschilderd op schildersdoek met acrylverf. Er zal ook nieuw werk van haar te zien zijn, waaronder enkele strandgezichten. Ook tref je in Vlaardingen een aantal muurschilderingen van haar aan. De expositie is dagelijks te bezoeken van 27 februari tot 2 mei. 

 • Haak- en breicafé in Bibliotheek Holy

  Iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 kun je aanschuiven bij het Breicafé in Bibliotheek Vlaardingen Holy aan de Koninginnelaan 773 om inspiratie op te doen, ideeën en patronen uit te wisselen Kom gewoon eens langs. Beginner of gevorderde, jong of oud, iedereen is welkom! Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

 • Katia Solodka exposeert in De Groene Luiken

  Katia Solodka exposeert tot 22 april met abstracte schilderijen in het aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Katia is in 2012 afgestudeerd aan de Academie voor Decoratieve Kunsten in Kiev en sindsdien is zij gefascineerd door abstracte kunst omdat het de vrijheid is om een nieuwe wereld te creëren, vol met bloemen en bloesems. Sinds 2022 verblijft zij in Nederland en woont vanwege de oorlog in haar land in Vlaardingen. U bent van harte welkom om de expositie tijdens de dagelijkse openingstijd van 13.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken.

 • Powervrouwen van Vlaardingen

  De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds.Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen. Via de thema’s visserij, ondernemen, zorg, kunst, politiek, wetenschap en sport geven we een zo compleet mogelijk beeld van de uiteenlopende activiteiten van Vlaardingse vrouwen.

 • Lunchconcert in de Grote Kerk

  Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 18 april tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Scheidemann, Buxtehude en Ruppe. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.