Categorie├źn

Service

250 paddenrapers gezocht voor jaarlijkse paddentrek

250 paddenrapers gezocht voor jaarlijkse paddentrek
Nieuws

250 paddenrapers gezocht voor jaarlijkse paddentrek

  • Redactie
  • 11-01-2021
  • Nieuws
250 paddenrapers gezocht voor jaarlijkse paddentrek
VLAARDINGEN/REGIO – Natuurvereniging Natuurlijk Delfland zoekt 250 mensen in de regio die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Paddenrapers zetten de padden veilig naar de overkant van drukke verkeerswegen. Er zijn overzetlocaties in onder andere Vlaardingen, Maassluis en Maasland.

In Delfland trekken tussen half februari en begin april weer vele padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats. ,,Daarbij moeten ze drukke verkeerswegen over en om te voorkomen dat ze hierbij worden doodgereden zoeken wij paddenrapers om hen veilig naar de overkant te zetten'', aldus Natuurlijk Delfland. De paddentrek duurt gemiddeld zo’n zes weken.

Werkzaamheden

Dit jaar zal alles coronaproef zijn want het overzetten gebeurt in groepjes van twee personen, elke keer in dezelfde samenstelling. ,,Aan elke paddenoverzetter vragen we om één vaste avond van de week beschikbaar te zijn in de periode van half februari tot half april. Per avond ga je ongeveer drie à vier uur op pad door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur. Daarnaast vragen we om zowel de dode als levende dieren te noteren en zelf een zaklamp mee te nemen.'' Er worden reflecterende hesjes ter beschikking gesteld en informatiefolders om uit te delen aan passanten.

Aanmelden als paddenraper voor de regio Delfland kan bij Geert van Poelgeest 06 – 33 00 1742 per e-mail: [email protected].