Categorieën

Service

4 tips voor het kopen van een brommerhelm

4 tips voor het kopen van een brommerhelm
Winkelen

4 tips voor het kopen van een brommerhelm

  • Ingezonden mededeling
  • 17-01-2023
  • Winkelen
4 tips voor het kopen van een brommerhelm
Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust hoe belangrijk het is om een snorfietshelm te kopen. Je verhoogt hiermee immers de kans dat je schade oploopt tijdens een ongeluk. Daarbij is het ook zo dat de onlangs aangenomen helmplicht ervoor heeft gezorgd dat iedereen die een brommer of snorfiets heeft, nu een brommerhelm dient te dragen. Echter kan het kopen van een snorfietshelm een flinke uitdaging zijn. Daarom hebben we in deze blog vier tips voor je op een rijtje gezet om je zoektocht soepeler te laten verlopen.

Let op de kwaliteit van de snorfietshelm

De eerste tip die we je mee willen geven, is dat je altijd moet letten op de kwaliteit van de helm die je wilt aanschaffen. De helmen verschillen namelijk in veiligheid en comfort. Kies daarom voor een helm die is gemaakt volgens de Europese norm en ook nog eens gemaakt is met de beste materialen. Zo weet je zeker dat je een helm koopt die geschikt is voor jouw behoeften. 

Heb je al een helm? Een scooterhelm of motorhelm is ook geschikt als brommerhelm. Het gaat er voornamelijk om dat de helm een ECE 22.05 keurmerk heeft.

Kies voor een aanbieder waar je op kunt bouwen

Ten tweede is het zaak dat je voor een aanbieder kiest waar je op kunt bouwen. Zoek een winkel of webshop die een expert is in het verkopen van snorfietshelmen. Deze partij weet precies welke helmen veilig en comfortabel zijn en kan hierbij ook nog eens de juiste adviezen geven.

Kies de juiste maat helm

Als derde is het belangrijk om te zorgen dat de brommerhelm die je wilt kopen in jouw maat verkrijgbaar is. De helm moet namelijk precies op jouw hoofd passen, anders is deze niet veilig genoeg. Kijk dus goed naar de matentabel van de aanbieder en kies de helm die het beste past. 

Vergelijk verschillende modellen online

De laatste tip die we je mee willen geven, is om verschillende modellen te vergelijken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld online op onderzoek uitgaan. Zo kun je zien welke modellen er allemaal voorradig zijn, wat de beste prijs is en welke modellen de meeste positieve reviews krijgen. Vergelijk daarom verschillende modellen voordat je een beslissing neemt. 

Heb je een brommer zonder opbergruimte voor de helm? Zorg er dan voor dat je een kettingslot aanschaft. Een kettingslot is handig voor het beveiligen van de brommer zelf én voor het beveiligen van de helm.