Categorieën

Service

Afvalbakken en containers gaan op slot

Afvalbakken en containers gaan op slot
Nieuws

Afvalbakken en containers gaan op slot

  • Redactie
  • 07-12-2023
  • Nieuws
Afvalbakken en containers gaan op slot

VLAARDINGEN - Een deel van de Vlaardingers onderzoekt rond de jaarwisseling graag met vuurwerk (of hevigere explosieven) wat er allemaal stuk kan. Het resultaat: een hoop ellende voor dieren en buurtbewoners, én veel schade en levensgevaarlijke situaties. Om het hen niet te makkelijk te maken, sluit de gemeente Vlaardingen de komende tijd eerst de afvalbakken en daarna de containers. In de eerste week van het nieuwe jaar worden de bakken weer open gezet.

De afvalbakken worden vanaf 11 december in fases afgesloten. Te beginnen in het buitengebied. De ondergrondse restafvalcontainers gaan op 31 december om 16.00 uur dicht. Zorg dat u uw restafval op tijd naar de container brengt! U kunt op nieuwjaarsdag vanaf 07.00 uur weer gewoon terecht bij uw container. De bovengrondse textielcontainers worden op 29 december afgesloten. Op dinsdag 2 januari gaan ze weer open.

Geen afval naast de container

Afval naast de container plaatsen is altijd verboden. Dus ook als u op oudejaarsdag op een afgesloten container stuit en besluit uw afval ernaast te zetten, kunt u een boete krijgen. Afval naast de container veroorzaakt immers zwerfafval, overlast voor de hele buurt en extra brandgevaar. Medewerkers van Toezicht en Handhaving zijn op 31 december dan ook zeer actief met handhaven.