Categorieën

Service

Alles wat je moet weten over: daghandel

Alles wat je moet weten over: daghandel
Nieuws

Alles wat je moet weten over: daghandel

  • Redactie
  • 30-07-2021
  • Nieuws
Alles wat je moet weten over: daghandel
Tijdens de pandemie heb je misschien een onverwachte trend waargenomen: steeds meer mensen beleggen op de aandelenmarkt. Ondanks, of misschien zelfs dankzij, hoge marktvolatiliteit en eindeloze speculaties over wat er zou kunnen gebeuren – niet alleen met de economie, maar met de rest van de wereld als gevolg van COVID- 19 is daghandel de laatste tijd populairder geworden. 

Daghandelaren zijn mensen die gedurende de dag aandelen kopen en verkopen met als doel geld te verdienen en geld te verdienen aan kleine schommelingen in zeer liquide indexen of aandelenkoersen. Net als bij beleggen, is de ideale situatie om een aandeel tegen een lage prijs te kopen en tegen een hoge prijs te verkopen. De tijdlijn wordt echter verkort van jaren tot uren. 

Eigenaardigheden van daghandel

Volgens investors is het belangrijkste dat daghandel onderscheidt van andere alternatieven is dat het een transactie is die op één dag wordt geopend en gesloten. Het is mogelijk om posities van seconden tot uren vast te houden. 

Het hangt af van de beslissing van een handelaar of hij bepaalde winstdoelen wil halen of bijna wil wachten tot de markt sluit. Daghandel vereist dat jij zeker weet hoe een ‘instrument’ het zal doen totdat de dag voorbij is. Je moet ook begrijpen hoe verschillende marktspelers zich zullen gedragen. 

Daghandelaren willen geld verdienen door met succes meerdere verkopen op dezelfde dag te doen. Jij kunt bijvoorbeeld 100 aandelen van een bepaald aandeel kopen en de prijs binnen een half uur zien stijgen. Je zou die aandelen die je net hebt gekocht met een kleine winst kunnen verkopen. Elke keer dat ze een verkoop doen, maakt de persoon het verschil minus de commissie. 

Moet je beginnen met daghandel?

Daghandel is ook een carrière die veel tijd kost. Als je je strategieën wilt perfectioneren - nadat je natuurlijk hebt geoefend - en geld wilt verdienen, moet je er veel tijd aan besteden. Dit is niet iets dat je parttime kunt doen of wanneer je maar de drang krijgt. Je moet er volledig in investeren.

Als jij besluit dat de spanning van handelen iets voor jou is, vergeet dan niet om klein te beginnen. Concentreer je op een paar aandelen in plaats van met het hoofd naar de markt te gaan en jouzelf dun te maken. Alles uit de kast halen zal jouw handelsstrategie alleen maar bemoeilijken en kan grote verliezen betekenen.

Blijf ten slotte kalm en probeer de emotie uit uw transacties te houden. Hoe meer je dat kunt doen, hoe beter je je aan je plan kunt houden. Door het hoofd koel te houden, kun je je focus behouden terwijl je op het pad blijft dat je hebt gekozen om naar beneden te gaan.

Als u deze eenvoudige richtlijnen volgt, is het mogelijk dat u op weg bent naar een goede carrière in daghandel.

Meer informatie over daghandel kan je vinden op daytrading.nl