Categorie├źn

Service

Alternatieve sporthal wordt 'opgeblazen'

Alternatieve sporthal wordt 'opgeblazen'
Sport

Alternatieve sporthal wordt 'opgeblazen'

  • Redactie
  • 26-10-2022
  • Sport
Alternatieve sporthal wordt 'opgeblazen'

foto: gemeente Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op woensdag 26 oktober komt er een blaashal op het buitensportcomplex van sc Twist aan de Claudius Civilislaan. De gemeente heeft deze hal aangeschaft vanwege de onverwacht snelle sluiting van de Westwijkhallen. Deze blaashal biedt tijdelijk uitkomst tot de nieuwe duurzame sporthal op deze locatie klaar is.

Met de blaashal kan de gemeente het College VOS in de wijk op korte termijn weer een locatie voor bewegingsonderwijs aanbieden. Ook de sportverenigingen die de Westwijkhallen gebruikten, kunnen hier onderdak krijgen. De blaashal wordt alleen tijdens het winterseizoen (oktober – april) opgezet, voor in ieder geval twee winters.

Nadat de Westwijkhallen eind 2021 dicht moesten vanwege de slechte staat van het gebouw, rees de urgente vraag waar de gebruikers terecht konden. Vorige winter hebben de leerlingen van het College VOS deels buiten gesport en deels in de Erasmushal. De hand- en korfballers van Twist maakten voor de competitie gebruik van sportruimte in Vlaardingen, maar vanwege het capaciteitstekort was het nodig dat Twist soms thuiswedstrijden speelde in andere gemeenten.

Nieuwe sporthal

De bouw van de nieuwe sporthal aan de Claudius Civilislaan is inmiddels in volle gang. Naar verwachting is de accommodatie eind 2023 klaar. Sportclub Twist kan tijdens de bouw het naastgelegen en leegstaande pand van de vroegere korfbalvereniging Oranje Nassau gebruiken als clubhuis. Zodra het nieuwe clubonderkomen van Twist in de sporthal klaar is, sloopt de aannemer ook dat pand en richt de gemeente de buitenruimte van de sporthal in.