Categorieën

Service

Belangrijke redenen om samen te werken met een incassobureau

Belangrijke redenen om samen te werken met een incassobureau
Bedrijven nieuws

Belangrijke redenen om samen te werken met een incassobureau

  • Ingezonden mededeling
  • 02-04-2024
  • Bedrijven nieuws
Belangrijke redenen om samen te werken met een incassobureau

VLAARDINGEN - Als bedrijf wil je in de meeste gevallen niet snel een incassobureau inschakelen. Voor veel bedrijven is het een moeilijke afweging. Wordt er een incassobureau ingeschakeld, dan bestaat bijvoorbeeld het risico dat het bedrijf de klant verliest. De keuze is daarom niet makkelijk gemaakt. Het is altijd belangrijk om samen te werken met een incassobureau dat respectvol met de debiteuren omgaat, zoals Bill Incasso. Waarom is het voor bedrijven belangrijk om samen te werken met een incassobureau? Wij geven een aantal belangrijke redenen.

Het behoud van een goede cashflow

De cashflow van je bedrijf is natuurlijk heel belangrijk. Deze hoort gewoon goed gezond te zijn. Wanneer openstaande facturen lang blijven liggen, dan vormt dit op den duur een risico voor de gezondheid van de cashflow van je eigen bedrijf. Kies voor een ervaren incassobureau in Rotterdam om de openstaande factoren voor je te innen. Wanneer dit bureau succesvol is in het vorderen van de bedragen, dan draagt dit bij aan het behoud van een goede cashflow. Je loopt dus zelf minder financieel risico. Een incassobureau kan snel handelen, waardoor het risico op het volledig uitblijven van een betaling afneemt. Hoe langer een factuur open blijft staan, hoe groter het risico dat deze niet meer betaald wordt.

Focussen op de groei en ontwikkeling van je bedrijf

Hoe meer tijd je moet besteden aan het innen van openstaande facturen, hoe minder tijd er overblijft om te focussen op je kernactiviteiten. Wanneer je te maken krijgt met wanbetalers, dan moet je hier steeds meer tijd in investeren om de facturen alsnog voldaan te krijgen. Blijven er meerdere facturen open staan? Dan moet je hier steeds meer tijd en aandacht aan besteden. Je houdt dus steeds minder tijd over om je te richten op de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Door samen te werken met een incassobureau kun jij je blijven focussen op je kernactiviteiten.

Emoties spelen geen rol

Een ervaren incassobureau vormt een partij waarbij emoties geen rol spelen. Dit is vaak precies wat je als bedrijf nodig hebt. Wanneer jij openstaande facturen moet gaan innen bij je eigen klanten, dan ben je direct betrokken. Betaalt een klant niet? Dan kan dit diverse emoties opwekken, zoals woede of frustratie. Jij ontvangt immers niet het geld waar je wel recht op hebt. Je krijgt het gevoel dat jou onrecht wordt aangedaan. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk (onbewust) vanuit je emoties kunt gaan handelen en dit is zelden goed voor de zaak. Een incassobureau heeft geen directe verbinding met de betreffende klant en kan daardoor altijd professioneel handelen. Dit vergroot de kans dat de factuur alsnog wordt voldaan.

Juridische ondersteuning wanneer nodig

Een incassobureau probeert de factuur voor jou te innen, maar is hierin wel beperkt in de middelen die kunnen worden ingezet. Het komt voor dat een incassobureau ook niet succesvol is. In dit geval is het noodzakelijk om juridische stappen te ondernemen om het bedrag te innen. Een incassobureau kan je niet alleen adviseren binnen dit proces, maar heeft vaak ook de juiste connecties om je direct naar de juiste partij door te zetten. Moeten er juridische stappen worden gezet, dan gaat dit dus veel makkelijker en sneller vanuit de samenwerking met een incassobureau.