Categorieën

Service

Bespaartips van VARi Vlaardingen

Bespaartips van VARi Vlaardingen
Winkelen

Bespaartips van VARi Vlaardingen

  • Advertorial
  • 14-01-2022
  • Winkelen
Bespaartips van VARi Vlaardingen
VLAARDINGEN - We gaan weer een heel nieuw jaar tegemoet. Hoe dit jaar gaat verlopen, niemand die het kan zeggen. Wat we wel weten is dat onze werkplaats altijd open blijft voor onderhoud en reparatie. Ook blijven we u dit jaar weer voorzien van nieuws, tips en feiten voor maximaal rijplezier met uw auto. Na de dure maanden geven wij u enkele bespaartips om 2022 mee te starten.

Bespaartip 1: Geld besparen door de bandenspanning te controleren
De juiste bandenspanning is om meerdere redenen erg belangrijk.
  • Meer veiligheid. Zachte banden hebben tot gevolg dat uw auto minder grip heeft op het asfalt. Dit betekent een langere remweg en een hogere slipkans en dus meer kans op schade (of erger).
  • Lager brandstofverbruik. Voldoende lucht in de banden zorgt voor een lager brandstofverbruik.
  • Minder slijtage. Als uw banden 20% te zacht zijn, dan verkort u de levensduur met een kwart.

Twijfelt u aan de spanning van uw autobanden, laat deze dan even controleren. Tip: Vergeet ook niet uw reservewiel te controleren.
  
Bespaartip 2: Denk eens aan uw rijstijl
Gelijkmatig rijden scheelt geld. Een van de belangrijkste manieren om benzine te besparen, is door te rijden alsof uw rem stuk is. Houd genoeg afstand en anticipeer op onverwachte manoeuvres van uw medeweggebruikers. Ziet u remlichten voor u, dan hoeft u alleen maar het gas los te laten en kunt u een stukje van de afstand inleveren. Ziet u een stoplicht op rood springen? Laat dan het gas los en laat de auto uitrollen. De kans is groot dat het stoplicht weer groen is als u er bent aangekomen. Optrekken vanaf 20 km/u is toch weer zuiniger dan vanuit stilstand.

Bespaartip 3: Rijd in de juiste versnelling
Het loont echt om op tijd naar een hogere versnelling te schakelen als u harder rijdt. Rijd verder zoveel mogelijk met een constante snelheid met een laag toerental in de hoogste versnelling. De richtlijn is om bij 50 km/u in de vierde versnelling te rijden en bij circa 80 km/u naar de vijfde versnelling te schakelen.
  
Bespaartip 4: Zorg dat ze recht staan
Een aanvaring van de wielen met een stoeprand of bijvoorbeeld een kuil in de weg kan ervoor zorgen dat de wielen niet langer goed uitgelijnd zijn onder de auto. Dit heeft tot gevolg dat de banden niet alleen schuin afslijten, maar ook sneller verslijten. In de praktijk zien we dat de uitlijning vaak niet meer binnen de marges is bij auto’s die meer dan 60.000 km hebben gereden. Maak daarom een afspraak om de uitlijning van uw auto te laten controleren en voorkom zo extra slijtage aan de banden en hogere brandstofkosten.

Maak hier uw afspraak


Bonustip: Ga elektrisch rijden
Bij VARi kunt u de SERES bekijken, informatie inwinnen en proefrijden. Wij adviseren en begeleiden u; de uiteindelijke verkoop gebeurt helemaal online. Wij leveren één uitvoering, namelijk de meest complete met leer, schuifdak, etc. en er is keuze uit drie kleuren (rood, wit en blauw). Eén prijs: € 37.995 – rijklaar. 

Meer over elektrisch rijden

Vari Vlaardingen

Hoogstad 151, Vlaardingen

Meer over Vari Vlaardingen →