Categorie├źn

Service

Bestuurder Van der Krogt verlaat Stichting Onder Een Dak

Bestuurder Van der Krogt verlaat Stichting Onder Een Dak
Gezond

Bestuurder Van der Krogt verlaat Stichting Onder Een Dak

  • Redactie
  • 02-04-2020
  • Gezond
Bestuurder Van der Krogt verlaat Stichting Onder Een Dak
VLAARDINGEN - Bestuurder Robert van der Krogt zal Stichting Onder Een Dak gaan verlaten. Van der Krogt geeft sinds 2012 leiding aan de stichting, eerst samen met oprichter Mike Feuerberg, en vanaf 1 januari 2014 als enig lid van de raad van bestuur.  

Onder Van der Krogt heeft de organisatie veel ontwikkelingen doorgemaakt, zoals de transitie van AWBZ naar WMO en de bestuurlijke overname van Seniorenwelzijn, waarmee de keten van zorg en welzijn werd gevormd. De meest recente ontwikkeling was de gunning van de aanbesteding WMO in de regio MVS, samen met vier andere partijen, in september 2019. 
 

Samenredzaamheid


Hij introduceerde het begrip ‘samenredzaamheid’ en organiseerde gedeeld leiderschap binnen de organisatie. Vanuit de gedachte dat ook mantelzorgers, vrijwilligers en buurtbewoners onderdeel zijn van het netwerk rond kwetsbare mensen, verbreedde hij de functie van de ontmoetingscentra en gaf hij die de ‘geur, kleur en smaak’ van de wijk. 
 

Ontwikkeling

Rond de afgelopen jaarwisseling is Van der Krogt zich gaan bezinnen op zijn toekomst. Dat heeft geleid tot een carrièrestap, bij het Netwerk Maatschappelijke Ondersteuning (NMO) in Breda. Van der Krogt: “Net zoals ‘ontwikkeling’ een van de kernwaarden van onze organisatie is, is het dat ook voor mij persoonlijk. Na ruim 6 jaar als bestuurder was het tijd voor een nieuwe organisatie, in een andere stad. Ik kijk met trots terug op de organisatie en hoe enorm haar betekenis voor de meest kwetsbaren in de regio Nieuwe Waterweg-Noord de laatste jaren is gegroeid.”  

Mieke Moor, voorzitter van de raad van toezicht: “Wij gaan in Robert een sterke verbinder missen, een bestuurder voor wie de verhalen van cliënten en medewerkers leidend zijn.”  

Robert van der Krogt zal voor deze zomer afscheid nemen van Stichting Onder Een Dak.

Keukenhal Numansdorp B.V.

Gerard Burgerlaan 4, Vlaardingen

Meer over Keukenhal Numansdorp B.V. →