Categorieën

Service

Bij mij thuis in de Plataan

Bij mij thuis in de Plataan
Uit

Bij mij thuis in de Plataan

  • Redactie
  • 27-09-2023
  • Uit
Bij mij thuis in de Plataan

VLAARDINGEN - Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is dat bij jou? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren en ook plezier hebben in het ontdekken van die verschillen. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk lezen over al die verschillen. Op onze site staan voor groep 1 tot en met 8 diverse leestips over dit thema. En er is méér.

Woensdagmiddag 4 oktober de aftrap in alle vestigingen

Met een Voorleesfeest voor kinderen van drie tot zeven jaar in de blokhut aan het Heemtuinpad 2 in Vlaardingen. We lezen voor en we zingen en dansen en knutselen een droomhuis. Het begint om 15.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Het is gratis, maar we vinden het wel fijn om te weten dat je komt. Meld je daarom aan.

In de vestiging aan de Uiverlaan 18 in Maassluis is voor kinderen van 4 tot 6 jaar een Maakplaats. In het kinderboek Bij ons in de straat van Koos Meinderts en Annette Fienieg stellen zij hun buren aan je voor. En op nummer elf? Daar wonen ze zelf. In de workshop maken we een mooi nummerbordje voor je eigen huis! Het begint om 15.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Je kunt gewoon langskomen.

In Den Hoorn komt er in de Bibliotheek aan het Fluitekruid 62 een schrijver langs en wel de beroemde Arend van Dam. Hij neemt koffers vol boeken en spullen mee die hij van over de hele wereld verzameld heeft. Hij –de schrijver zonder fantasie- houdt van op reis gaan. Door zijn verhalen neemt hij zijn lezers, de kinderen, ook mee op reis. Verhalen zijn fantastische voertuigen. Het begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Het is gratis, maar meld je wel even aan van tevoren.

Zaterdag 7 oktober Kinderboekenweekfeest in Vlaardingen

In de Centrale vestiging in Vlaardingen-centrum aan de Waalstraat 100 is het grote Kinderboekenweekfeest. Om 10.30 begint het met een spetterende opening. Daarna ontmoeten de kinderen in vier verschillende workshops vier schrijvers: Arend van Dam, Marcel van Driel, Michael Reefs en Marlies Slegers. Het duurt tot 14.00 uur en is gratis.

Dinsdag 10 oktober Theatervoorstelling Post! in Den Hoorn

Voor kinderen van 6-12 jaar de theatervoorstelling Post! in de bibliotheekvestiging in Den Hoorn. Het begint om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Post! gaat over een meisje dat besloten heeft een wereldreis te maken via de post. Als pakketje verzendt ze zichzelf naar alle plekken waar ze altijd al naartoe heeft willen gaan. Ze neemt je mee in haar avontuur, maar je komt erachter dat er ook een keerzijde zit aan deze spannende reis. Twijfels slaan toe wanneer heimwee en eenzaamheid om de hoek komen kijken.

Woensdag 11 oktober Bouw je thuis in Maassluis

Dit is een Maakplaats voor kinderen van 8+ in Maassluis in het thema van de Kinderboekenweek. Het begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30. In die tijd ga je je ideale huis bouwen uit allerlei afvalmaterialen. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs en doe mee. 

Alle activiteiten zijn gratis, alleen moet je je voor sommige activiteiten aanmelden. Kijk in onze agenda hoe dat moet of bel met de klantenservice 085 - 043 6741.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →