Categorie├źn

Service

Blunders? Welke blunders?

Blunders? Welke blunders?
Politiek

Blunders? Welke blunders?

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 18-08-2021
  • Politiek
Blunders? Welke blunders?
VLAARDINGEN – De irritatie is voelbaar maar het college blijft zakelijk beleefd in haar reactie op vragen die Ron Boers van de gelijknamige fractie onlangs stelde. Het ging daarbij onder meer om de autobranden in de stad, een sinds 2014 jaarlijks terugkerend ‘fenomeen’ en nog meer dan een handvol andere zaken.

Boers wil weten hoe het staat met de opsporing van (een) verdachte(n) met betrekking tot die branden, en wat de gemeente verder er allemaal aan doet om de veiligheid in de stad te verbeteren. Hij verwijt de gemeente daarbij dat deze op veiligheidsgebied de ene blunder na de andere slaat en nalaat om welke maatregel dan ook te treffen.

Burgemeester Bas Eenhoorn antwoord namens het college dat ze niet zo zitten met de vragen van Ron Boers: ,,Het is (echter) uw rol om kritisch te zijn en u heeft het recht om aan het college vragen te stellen, voor zover het om de eigen bevoegdheden van het college gaat. Ook geeft u aan dat Vlaardingen op veiligheidsgebied de ene na de andere blunder slaat en dat wij nalaten om maatregelen te treffen. Om uw vragen adequaat te kunnen beantwoorden en om hiervan te kunnen leren, vragen wij u aan te geven welke blunders u bedoelt’’.

‘Boter bij de vis dus’, wees nou maar eens duidelijk, zo is dus de reactie van het college. ,,Wij zien uw reactie graag spoedig tegemoet, zodat wij uw vragen zo snel mogelijk kunnen beantwoorden’’. Was getekend Bas Eenhoorn, burgemeester.