Categorieën

Service

Burgemeester: Extra maatregelen na aanslag

Burgemeester: Extra maatregelen na aanslag
112

Burgemeester: Extra maatregelen na aanslag

  • Redactie
  • 30-03-2024
  • 112
Burgemeester: Extra maatregelen na aanslag

VLAARDINGEN - Naar aanleiding van de explosie en daaropvolgende brand aan de Willem Beukelszoonstraat in Vlaardingen heeft burgemeester Bert Wijbenga, samen met het Openbaar Ministerie en de politie, besloten dat, voor de veiligheid van bewoners, het doelwit van de aanslagen een gebiedsverbod krijgt voor een gedeelte van de Oostwijk en Park Hooglede. Daarnaast worden de technische hulpmiddelen opgeschroefd, en wordt overwogen om tipgeld in te zetten voor tips die leiden naar de opdrachtgever.

Alle overige maatregelen die getroffen zijn blijven voorlopig van kracht. Dat betekent dat:

• het rechercheteam onverminderd doorgaat met het onderzoek

• het cameratoezicht blijft

• er extra gesurveilleerd wordt.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Wat een afschuwelijke situatie, voor de directe slachtoffers en de buurt. Dat er nu ook nog gewonden zijn gevallen is natuurlijk verschrikkelijk. Ik leef mee met de slachtoffers en hoop dat zij snel weer op de been zijn. Een gezin is hun huis kwijt en al hun bezittingen. We doen er alles aan om achter de opdrachtgever van deze aanslagen te komen. Veel daders hebben we kunnen aanhouden maar omdat ook intensief onderzoek plaatsvindt naar de opdrachtgever is daarom nu ook tipgeld meegenomen in de maatregelen."

Het blijft belangrijk dat mensen die informatie hebben of iets denken te weten, dit delen met de politie. Ook nu is dat nog mogelijk. Dat kan met de politie via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.