Categorieën

Service

Bypass Marathonweg tot half augustus

Bypass Marathonweg tot half augustus
Nieuws

Bypass Marathonweg tot half augustus

  • Redactie
  • 19-05-2023
  • Nieuws
Bypass Marathonweg tot half augustus
VLAARDINGEN - In het weekend van 5 tot 8 mei is er op de Marathonweg een tijdelijke weg (bypass) geplaatst. Deze bypass is geplaatst omdat er tot halverwege augustus werkzaamheden plaatsvinden aan de kruising Marathonweg/Marnixlaan.

Het kruispunt wordt voorzien van verkeerslichten zodat verkeersdeelnemers op een veilige en vlotte manier kunnen oversteken. Om een goede verkeersdoorstroming te behouden, worden ook voorsorteervakken aangelegd. Door middel van deze bypass blijft de Marathonweg voor doorgaand verkeer open.

Omleiding tot half augustus
Afslaan richting de Marnixlaan is tot medio augustus niet mogelijk. Verkeer met de bestemming Marnixlaan wordt omgeleid via de Billitonlaan/Floris de Vijfdelaan aan de noordzijde en via de Arij Koplaan/Industrieweg aan de zuidkant. Voor voetgangers en fietsers zijn tijdelijke verkeerslichten met drukknoppen geplaatst om veilig over te kunnen steken.

Inrichting bypass
De bypass bestaat uit twee keer één rijstrook en is smaller dan een normale rijweg. Mede door de flauwe bochten is de maximum snelheid ter hoogte van de bypass aangepast naar 30 kilometer per uur.