Categorieën

Service

Carel Kraayenhof Quartet eert muzikale idool Astor Piazzolla

Carel Kraayenhof Quartet eert muzikale idool Astor Piazzolla
Uit

Carel Kraayenhof Quartet eert muzikale idool Astor Piazzolla

  • Redactie
  • 04-10-2022
  • Uit
Carel Kraayenhof Quartet eert muzikale idool Astor Piazzolla
VLAARDINGEN - Een memorabel moment twintig jaar geleden: de traan van Máxima tijdens haar huwelijk met Willem-Alexander, die van Carel Kraayenhof in één klap een bekende muzikant maakte. Aanstaande zondagmiddag 9 oktober (14.00 uur) krijg je zelf de kans je te laten raken door de prachtige, melancholische en krachtige klanken van de tango door het Carel Kraayenhof Quartet. Kaarten via de Stadsgehoorzaal

Met 100 jaar Piazzolla eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn 100e geboortejaar. Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Piazzolla een ware muzikale held, die zijn hele leven beïnvloed heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet, waarin zij instrumentale juweeltjes afwisselen met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Carel Kraayenhof Quartet met 100 jaar Piazzolla
Zondag 9 oktober – 14:00 uur
Kaarten bestellen!


Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →