Categorieën

Service

CDA wil andere fietsroute bij Vijfsluizen

CDA wil andere fietsroute bij Vijfsluizen
Politiek

CDA wil andere fietsroute bij Vijfsluizen

  • Redactie
  • 20-11-2020
  • Politiek
CDA wil andere fietsroute bij Vijfsluizen

In het nieuwe ontwerp is schuin oversteken niet langer een optie.

VLAARDINGEN - Het CDA trekt aan de bel over de verkeerssituatie bij Vijfsluizen. Op de plek waar de Mr. L.A. kesperweg aansluit op de Schiedamsedijk. Zo'n negentig procent van de fietsers steekt daar diagonaal over. Dat is niet de route die ze horen te nemen maar wel verreweg de gemakkelijkste oversteek. 

,,Onze fractie is al meerdere keren benaderd door inwoners van Vlaardingen die zich ernstig zorgen maken over de verkeerssituatie bij Vijfsluizen ter hoogte van de Burger King'', schrijft CDA-raadslid Marieke Thommis. ,,Door het massaal schuin oversteken ontstaan dagelijks onveilige situaties.'' Thommis weet dat inwoners de situatie bij de gemeente hebben aangekaart. ,,Zij kregen van de gemeente te horen dat er geen aanpassingen mogelijk zijn die een einde maken aan het schuin oversteken.''

Het CDA bestrijdt die mening. De partij heeft een eigen verkeerskundige een ontwerp laten maken van een mogelijke oplossing (zie afbeelding). Thommis vraagt het college van burgemeester en wethouders de oplossing op haalbaarheid te onderzoeken.