Categorieën

Service

College: Sorry !

College: Sorry !
Politiek

College: Sorry !

  • Redactie
  • 04-06-2018
  • Politiek
College: Sorry !
VLAARDINGEN – ‘We hebben een onjuiste voorstelling van zaken gegeven’. Dat was de boodschap die het college afgelopen week in een brief stuurde aan de gemeenteraad. Het college reageerde daarmee op de commotie die vorige week was ontstaan in de raadsvergadering van woensdag 30 mei.

Wat was er nu precies aan de hand? In november 2017 werd een amendement van het AOV, gesteund door de SP, VV2000-Leefbaar Vlaardingen, ONS.Vlaardingen, de PvdA, GroenLinks en Stadsbelangen aangenomen om Vlaardingse AOW'ers met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm recht te geven op gratis gebruik van het Openbaar Vervoer.

Tijdens de raadsvergadering op woensdag 30 mei wilde Desiree de Jong wel eens van de wethouder weten hoe het nu stond met de uitvoering van deze maatregel. Oosterom beweerde woensdag dat het college van burgemeester en wethouders op 13 februari al een raadsmemo had opgesteld met een voorstel en ook dat dit al naar de gemeenteraadsleden zou zijn verstuurd. En dat bleek niet te kloppen. Op 13 februari heeft het college geen besluit genomen over het gratis reizen, en is het onderwerp in het overdrachtsdossier beland. Hiermee moest het volgende college, dat morgenavond (5 juni) wordt geïnstalleerd, aan de slag gaan.

‘Portefeuillehouder Cees Oosterom voerde het debat vanuit de veronderstelling dat de raad de stukken uit de vergadering van 13 februari wel had gehad’, aldus het college in de brief. Toen dat niet zo bleek te zijn wekte hij de suggestie dat de ambtelijke organisatie deze ten onrechte niet had doorgestuurd. ,,Wij begrijpen dat u en de betrokkenen uit de ambtelijke organisatie en griffie met deze onjuiste weergave van zaken tekort zijn gedaan. Wij betreuren dat zeer en menen dat bij deze recht te zetten’’, aldus het college.

Morgenavond zal het ‘oude’ college alsnog met een voorstel komen om het gratis reizen voor mensen die een inkomen hebben tot aan 120% van de Bijstandsnorm mogelijk te maken. Hoe de excuses van het college opgepakt zullen worden door de gemeenteraad is nog niet zeker.