Categorie├źn

Service

Complete feestweek voor jubileum OBS De Singel

Complete feestweek voor jubileum OBS De Singel
Onderwijs

Complete feestweek voor jubileum OBS De Singel

  • Redactie
  • 27-05-2023
  • Onderwijs
Complete feestweek voor jubileum OBS De Singel
VLAARDINGEN - OBS De Singel bestaat 45 jaar en dat wordt niet op één dag gevierd, nee, maar liefst de hele week. Iedere dag is er een feestelijke activiteit!

Maandag kwam Ballet- en Dansstudio Schiedam/Vlaardingen op school en kregen alle kinderen les in dans. In de middag was de voorstelling op het plein en konden alle ouders meegenieten van wat de kinderen hadden geleerd. Veel vrolijkheid en heerlijke muziek galmden over het plein. Zo... de feestweek was geopend! Dank aan de dansstudio voor inspirerende lessen!

Dinsdag was de schoolreis naar Drievliet. Met bussen vol kinderen met gespannen 'bekkies' en ook stoere kids met volle tassen vertrokken we naar het pretpark. Altijd is er tijd te kort op zo’n dag, wat is er veel te doen. In de bus naar huis natuurlijk een paar slapende hoofden. Een mooie, gezellige dag die geslaagd is verlopen door onder andere de inzet van veel ouders.

Woensdag was er de 'Gekke-haren-film-dag'. Een dag om bij te komen van de schoolreis. Veel gekke, hilarische hoofden, met veel kleur, glitters en spelden in de schoolbanken en later een filmpje met popcorn. Voor een ieder was er een film naar keuze, net als in een echte bioscoop, wat een idee was uit de leerlingenraad.

Donderdag werd het plein versierd met stoepkrijt tijdens de '; Stoepkrijtdag'. Het thema voor dit evenement is niet moeilijk te raden, dat was natuurlijk 'Feest'. En dat werd het voor alle creatievelingen. Ook het weer werkte weer voortreffelijk mee. We boften de hele week.

Als afsluiting waren alle ouders vrijdag weer welkom bij hun kind(eren) om mee te doen met circus-acts oefenen. Circus 'Rotjeknor' leerde aan de kinderen acts met verschillend circus materiaal. Wat een happening. Met veel inspanning, rode hoofden en veel belangstelling werd er hard gewerkt om iets onder de knie te krijgen van jongleren, acrobatiek en behendigheid. Wat een feest! Voor herhaling vatbaar.

Bij het laatste evenement moet vermeld worden dat de ouderraad van de school, zich hard heeft gemaakt voor een financiële bijdrage uit de middelen van 'Vlaardingen 750 jaar'. De Vlaardingse commissie was direct enthousiast om school te steunen in de Lustrumweek. Dank, dank, dank daarvoor! Dit evenement was heel speciaal en maakte alle kinderen zó blij!

De bewoners van 'Drieën Huysen Noord' waren vrijdag ook van harte welkom en gaven gehoor aan de uitnodiging die groep 8 had verzorgd. Voor hen natuurlijk een heerlijk uitje om de kinderen zo enthousiast aan het werk te zien.

Met de kinderen, het team en de ouderraad kijken we terug op een mooie geslaagde Lustrumweek! Dank aan alle ouders die zich in hebben gezet in deze week! Op naar het 50 jarig bestaan van OBS De Singel!