Categorie├źn

Service

Coronavaccinaties op voormalig Unileverterrein

Coronavaccinaties op voormalig Unileverterrein
Nieuws

Coronavaccinaties op voormalig Unileverterrein

  • Redactie
  • 27-01-2021
  • Nieuws
Coronavaccinaties op voormalig Unileverterrein
VLAARDINGEN De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft gebouw C op het voormalige Unileverterrein in de Rivierzone goedgekeurd als locatie voor coronavaccinaties. Ook de gemeente vindt het een geschikte plek voor het vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer de locatie open gaat en voor welke doelgroepen is nu nog niet bekend. Inwoners ontvangen via het RIVM een uitnodigingsbrief voor de vaccinatie.

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft gemeenten in de regio gevraagd naar geschikte vaccinatielocaties. Ook de gemeente Vlaardingen is gevraagd naar zo’n locatie. De afgelopen weken heeft de gemeente onderzocht of het gebouw op de voormalige Unileverterrein voldoet aan de eisen om deze plek tijdelijk in te richten als vaccinatielocatie. Zo is één van de eisen van de GGD dat de locatie tenminste zes maanden beschikbaar is.

Burgemeester Bas Eenhoorn: ,,We zijn van mening dat gebouw C op het voormalige Unileverterrein een geschikte plek is voor het vaccineren van onze inwoners de komende maanden. Het gebouw staat op dit moment leeg en is goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. We zijn nu volop aan het werk om alle voorbereidingen te treffen voor het zo snel mogelijk kunnen vaccineren van onze inwoners. De GGD bepaalt op welk moment de locatie open gaat.''