Categorieën

Service

De Mattheus Passie  

De Mattheus Passie  
Uit

De Mattheus Passie  

  • Redactie
  • 26-03-2023
  • Uit
De Mattheus Passie  
VLAARDINGEN - Op zaterdag 1 april (20.30 uur) wordt in de Stadsgehoorzaal op een gedurfde en verfrissende manier één van de allergrootste klassieke muziekwerken vertolkt: de Matthäus Passion. In De Mattheus Passie ontmoeten klassieke- en Latijns Amerikaanse muziek elkaar, dankzij Musica Extrema. Theatermaker Jan Rot maakte de Nederlandse hertaling waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Stadsgehoorzaal

De Mattheus Passie is kleiner, sneller en lichter dan het geliefde origineel van Bach. De zangpartijen zijn verdeeld tussen sopraan Sharon Kips (winnares X-Factor) en bariton Job Hubatka, in plaats van een tribune koren. Het orkest is vervangen door een combo en als het lijdensverhaal begint, horen we niet de tenor van de evangelist maar een verteller. Niemand minder dan voormalig nieuwslezeres Noraly Beyer vertelt de teksten van Jan Rot, in onze taal, de taal van nu, voor iedereen begrijpelijk, religieus of niet religieus. 

Musica Extrema

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Musica Extrema een ontwikkeling doorgemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest, opgericht door violiste Tanya Schaap, heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken. 

De Mattheus Passie  
Zaterdag 1 april – 20:30 uur
Kaarten reserveren

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →