Categorieën

Service

De padden gaan op pad, en kunt helpen!

De padden gaan op pad, en kunt helpen!
Nieuws

De padden gaan op pad, en kunt helpen!

  • Redactie
  • 09-02-2024
  • Nieuws
De padden gaan op pad, en kunt helpen!

VLAARDINGEN - De paddentrek is in de regio Delfland op 6 februari voorzichtig begonnen! Met name in het gebied van de Delftse Hout zijn er tientallen overgezet. We hebben nauwelijks winter gehad, de dieren zijn op weg naar de sloot om zich voort te planten. Dieren lopen met de avondschemering naar hun voortplantingsplek in een sloot. Deze beschermde dieren hebben de afgelopen winter in de grond, onder losse stenen of in composthopen gezeten. Tijdens de paddentrek komen de dieren boven de 6º C te voorschijn, zeker als het regent.

Natuurlijk Delfland organiseert op meerdere plekken overzetacties, waaronder ook op de Holyweg in Vlaardingen, en daar kunnen ze nog wel hulp bij gebruiken. Meedoen? Bel 06 – 33 00 1742 of stuur een email aan [email protected]

De diverse locaties zijn te herkennen aan borden. Automobilisten worden opgeroepen op deze plekken niet sneller te rijden dan 30 km. Bij een hogere snelheid worden padden van de weg gezogen en door de auto vermorzeld.

De padden worden op 23 locaties geholpen door ca 300 mensen. De meeste locaties zijn te herkennen aan verkeersborden. Op een aantal plekken worden de padden gemonitord of te wel minimaal één keer per week geteld hoe het met de aantallen gaat; want op deze plekken zijn te weinig padden om elke dag over te zetten. Het gaat daarbij in Vlaardingen om de locatie Watersportweg.

De actuele situatie voor de paddentrek is te vinden op https://delfland.knnv.nl/padden-overzetten/ 

Ook zijn op de diverse locaties de straatputten afgedekt met een rooster. Want dat zijn dodelijke vallen voor deze dieren. De trek vindt plaats tussen 19:00 en 7:00 uur.