Categorieën

Service

De puinhopen van Vlaardingen

De puinhopen van Vlaardingen
Nieuws

De puinhopen van Vlaardingen

  • Redactie
  • 07-07-2021
  • Nieuws
De puinhopen van Vlaardingen
VLAARDINGEN - Iedere week krijgen we bij Vlaardingen24 berichtjes van onze lezers over de puinhopen bij de vuilcontainers. Via de e-mail, het reactieformulier op de website of via social media. Inwoners van Vlaardingen blijven ons bestoken met foto's van de ellende die ze in hun eigen straat of wijk aantreffen. Vrijwel altijd begeleid door een tekst waaruit enige wanhoop spreekt over de teloorgang van de woonomgeving.

Wij kunnen die berichten niet allemaal plaatsen maar zo af en toe kan het geen kwaad om het probleem weer eens onder de aandacht te brengen. Via facebook dit bericht van Roel Wijnhorst: ,,De gemeente Vlaardingen heeft bedacht de vuilcontainers elektronisch te moeten beveiligen met een pasje. Dit geniale idee heeft geresulteerd in een kolonie meeuwen, die nu als een derde partij, het vuilnis verwerkt. De vuilniszakken die er naast worden gezet, worden door de beesten vakkundig ontleed. Als iemand van vier hoog het pasje vergeet om de container te kunnen openen, dan wordt de zak er maar naast gezet. De Westwijk die hier en daar toch al een treurige aanblik heeft, wordt er niet beter door.''

De gemeente waarschuwt voor boetes en die worden ook regelmatig uitgedeeld maar het lijkt een druppel op een gloeiende plaat. Er zal - waarschijnlijk dit najaar - een evaluatie plaatsvinden van het pasjessysteem. Dat is het moment waarop we te weten komen hoe het stadsbestuur zelf vindt dat het gaat.