Categorieën

Service

De voorleeskampioen is bekend

De voorleeskampioen is bekend
Onderwijs

De voorleeskampioen is bekend

  • Redactie
  • 08-03-2021
  • Onderwijs
De voorleeskampioen is bekend
VLAARDINGEN - Woensdagmiddag 3 maart streden tien leerlingen van basisscholen uit Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Schipluiden om een plaats in de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021. De leerlingen waren al de voorleeskampioenen van hun school. Nu deden ze mee aan de regionale voorronde, georganiseerd door de Bibliotheek de Plataan. Vanwege de coronamaatregelen is de wedstrijd dit jaar online georganiseerd. De voorleesfilmpjes waren van tevoren ingestuurd, zodat de jury ze al kon bekijken. Voor de jury was het niet eenvoudig om de beste (regionale) voorleeskampioen aan te wijzen. De jury bestond uit Wouter van Heiningen (Directeur), Truus Agerbeek (Manager Educatie) en Maayke Hooglander (Jeugdbibliothecaris), allen werkzaam bij De Bibliotheek De Plataan.

De tien deelnemers lazen een fragment uit hun favoriete jeugdboek voor. De jury had de moeilijke taak om de beste voorlezer te kiezen. Het niveau van alle voorlezers was erg hoog en de verschillen minimaal. Na lang beraad hebben de juryleden Lotte Uitenbroek van KBS De Hoeksteen uit Vlaardingen unaniem gekozen tot winnaar. Lotte las voor uit het boek ‘Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis’ van Sanne Rooseboom. Zij had een goede inleiding, fijn tempo, goede intonatie en de jury werd meegenomen in het verhaal! Lotte las heel natuurlijk en duidelijk voor.

De volgende ochtend is Lotte op het schoolplein in de bloemetjes gezet en heeft ze de welverdiende oorkonde van Voorleeskampioen ontvangen. En natuurlijk kreeg zij een groot applaus van al haar klasgenoten. Binnenkort gaat Lotte onze regio vertegenwoordigen in de halve finale, die ook weer online wordt georganiseerd.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →