Categorieën

Service

Delta Hotel stopt met verkoop van alcohol

Delta Hotel stopt met verkoop van alcohol
Uit

Delta Hotel stopt met verkoop van alcohol

  • Redactie
  • 25-03-2024
  • Uit
Delta Hotel stopt met verkoop van alcohol

VLAARDINGEN - Het Delta Hotel Vlaardingen daar aan het water in de Gemeente Vlaardingen. Regelmatig in het nieuws en geroemd voor hun unieke werving methodes, originele (city)marketing en sociaal ondernemerschap komt ook deze keer weer met grensverleggend nieuws.

Veel voorbereiding was er niet voor nodig, maar dat het een bijzonder iets is mag wel duidelijk zijn, merk ik tijdens het gesprek met Kirsty Fijnheer-de Rooij (commercieel manager Delta Hotel). Eind deze week stopt het hotel namelijk met de verkoop van alcohol en worden zij het eerste non-alcoholische hotel van Nederland.

Het hotel investeert dagelijks al veel tijd in het minimaliseren van voedselverspilling, maar constateerde aan de andere zijde ook dat er dagelijks veel open flessen wijn door de gootsteen gingen. Ook merkten zij dat steeds meer gasten een bewustere leefstijl kiezen wat resulteerde in een enorme terugloop van de verkoop van alcoholische dranken. Volgens Fijnheer heeft bovenstaand bijgedragen aan het besluit om alle alcoholische producten van de menukaart te halen. Hierbij komt volgens haar wel een ander probleem om de hoek kijken, want de watergekoelde wijnkelder heeft vanaf volgende week dan ook geen functie meer.

Maar het Delta Hotel zou het Delta Hotel niet zijn als zij ook hier een creatieve actie aan koppelen.

De komende weken kunnen namelijk ideeën ingezonden worden naar [email protected] om een nieuwe bestemming te vinden voor de watergekoelde (wijn)kelder. Het meest originele en haalbare idee zal beloond worden met een compleet verzorgd diner en overnachting in het hotel. Het Delta Hotel hoopt andere ondernemers te inspireren om ook bewuster te ondernemen en in te spelen op nieuwe trends.

Delta Hotel

Maasboulevard 15, Vlaardingen

Meer over Delta Hotel →