Categorieën

Service

Douane onderschept 1686 kilo cocaïne

Douane onderschept 1686 kilo cocaïne
112

Douane onderschept 1686 kilo cocaïne

  • Redactie
  • 29-12-2021
  • 112
Douane onderschept 1686 kilo cocaïne

Deze partij van 1515 kilo cocaïne zat verstopt in container geladen met cacaobonen (Foto: Openbaar Ministerie)

REGIO - De Douane heeft op woensdag 22 december meerdere partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In totaal gaat het om 1686 kilo met een straatwaarde van bijna 126,5 miljoen euro.

De drugs zaten verstopt in drie verschillende containers. De eerste container was afkomstig uit Ecuador en geladen met bananen voor een bedrijf in Barendrecht. Na het lossen van de vracht werd de lege container ingeleverd bij een zogenaamd ‘empty depot’. Tijdens een controle bij zo’n bedrijf werd er 32 kilo drugs aangetroffen in de container. De pakketten waren verstopt bij de koelmotor.

De tweede container was geladen met cacaobonen en waren ook afkomstig uit Ecuador. De container was in de haven van Colombia overgeladen op een zeeschip met als eindbestemming Rotterdam. De bonen waren onderweg, via de haven van Antwerpen, naar een bedrijf in Nederland. Op de vracht werden 38 balen met pakketten cocaïne aangetroffen. In totaal werd er 1515 kilo drugs in beslag genomen.

De derde container was afkomstig uit Brazilië en geladen met hars cement. De container was bestemd voor een bedrijf in Portugal. In deze container werd 139 kilo cocaïne onderschept. De pakketten waren verstopt in vijf sporttassen.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De ontvangers van bovengenoemde containers en goederen