Categorieën

Service

Drie feestelijke openingen Taalenthuis

Drie feestelijke openingen Taalenthuis
Onderwijs

Drie feestelijke openingen Taalenthuis

  • Redactie
  • 26-08-2022
  • Onderwijs
Drie feestelijke openingen Taalenthuis
VLAARDINGEN - Tijdens de week van Lezen en Schrijven (van 8 tot en met 14 september 2022) is er landelijk extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. De Bibliotheek de Plataan zet zich daar het hele jaar voor in en opent daarom drie Taalenthuizen. Het Taalenthuis is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die taal moeilijk vinden. Samen met een TaalentMaatje en tijdens activiteiten in de bibliotheek gaan de kinderen aan de slag met taal.

Heeft jouw kind zin in een feestje? Kom dan naar één van de openingen. Alle kinderen uit groep 4 tot en met 8 zijn welkom. Natuurlijk mogen ouders, broers, zussen en andere geïnteresseerden mee komen. Er zijn altijd hapjes en drankjes. 

De eerste opening is op dinsdag 6 september in Den Hoorn. We hebben daarvoor Thijs Goverde uitgenodigd. Van 15.30u tot 17.00 uur geeft deze kinderboekenschrijver en cabaretier een theatervoorstelling voor alle aanwezigen. Op vrijdag 9 september ben je welkom in de Westwijk in Vlaardingen. Tussen 14.00u en 16.00 uur is er van alles te doen in en om de bibliotheek. Het laatste feestje vieren we op zaterdag 10 september van 10.30 tot 12.30 uur in Maassluis. Doe mee met de letterbingo, maak je eigen stripverhaal of sjoel met letters. 

Toegang voor de feestjes is gratis.

Ken jij kinderen tussen de 8 en 12 jaar die taal moeilijk vinden? Wij willen hen graag helpen. Meer informatie over het Taalenthuis vind je op: www.debibliotheekdeplataan.nl/taalenthuis Aanmelden als TaalentMaatje kan ook via de website.