Categorie├źn

Service

Een beloning voor naar school fietsen

Een beloning voor naar school fietsen
Onderwijs

Een beloning voor naar school fietsen

  • Redactie
  • 04-03-2020
  • Onderwijs
Een beloning voor naar school fietsen
VLAARDINGEN - Vandaag werden de inspanningen van drie basisscholen in de wijk Holy beloond door wethouder Bart Bikkers. Hij reikte aan Het Anker, De Hoeksteen en ‘t Palet Holy cheques uit voor hun deelname aan het project Cycling4School.

In november 2019 kwamen 873 leerlingen van de drie basisscholen zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school, vanwege hun deelname aan het Cycling4Schoolproject. Cycling4school is een pilot van Jongeren op gezond gewicht (JOGG) en Onderzoeks- en Adviesbureau SOAB. Het doel van deze pilot is kinderen en ouders te activeren en motiveren vaker te voet of op de fiets naar school te gaan. Hoe? Door hen samen letterlijk een beloning voor de school bij elkaar te laten fietsen en lopen.

 

Beloning voor flinke besparing aantal autokilometers

Voor de actieweek is eerst een 0-meting uitgevoerd. Hierdoor konden de resultaten goed vergeleken worden. Er zijn in de actieweek een hele hoop kinderen te voet of op de fiets naar school gekomen en daarmee zijn er 20.000 autokilometers bespaard. Reden te meer voor wethouder Bart Bikkers om fietsend de prijzen te gaan uitreiken. “Het is belangrijk dat kinderen zelfstandig worden in het verkeer en veel fietservaring opdoen. Dit heeft een positief effect op hun veiligheid als weggebruikers. Door vroeg samen te gaan fietsen, zijn de kinderen beter voorbereid naar de overstap richting het voortgezet onderwijs” aldus de wethouder.

 

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →