Categorieën

Service

Een bioscoopbezoek, maar dan nèt even anders

Een bioscoopbezoek, maar dan nèt even anders
Uit

Een bioscoopbezoek, maar dan nèt even anders

  • Janneke Noordermeer
  • 13-09-2020
  • Uit
Een bioscoopbezoek, maar dan nèt even anders
VLAARDINGEN – Vlaardingen stond vrijdagavond 11 september in het teken van films! Het Vlaardings Filmfestival, dat in juni werd afgelast, kon afgelopen vrijdag alsnog plaatsvinden. In bioscoop Vue werden korte films van lokale filmmakers vertoond. Marc Eikelenboom ging er uiteindelijk met de Vlaardings Festival Award vandoor.

Een bioscoopbezoek maar dan net even anders dan anders. Door de coronamaatregelen kon de zaal niet volledig gevuld worden en in plaats van dat de bezoekers naar één lange film kwamen kijken, kregen zij 21 korte film voorgeschoteld. Dat mocht de pret niet drukken en meerdere films werden enthousiast ontvangen.

Zoals de jury tijdens de prijsuitreiking benoemde: niet alle films waren even gedenkwaardig. Sommige films waren volgens de jury zelfs teleurstellend waar de makers meer uit hadden kunnen halen. Toch zaten er zeker verrassend goede films tussen. Zoals de film ‘Familieportretten’ dat zich afspeelt in de Vlaardingse Bierbrouwerij Vulcaan. Filmmaker Marc Eikelenboom mag zich de winnaar van het Vlaardings Festival 2020 noemen. Met zijn film ‘Lekkage’ sleepte hij het gouden, haringhappende oscarbeeldje in de wacht. De korte film, over een VVE-vergadering, had een verrassend plot en bracht de zaal verschillende keren aan het lachen.