Categorieën

Service

Een blik op de toekomst van Bitcoin

Een blik op de toekomst van Bitcoin
Nieuws

Een blik op de toekomst van Bitcoin

  • Redactie
  • 28-09-2021
  • Nieuws
Een blik op de toekomst van Bitcoin
2016 was ongetwijfeld het jaar van Bitcoin, wanneer deze digitale munt met bijna 79 procent groeide. Tal van beleggers zagen deze virtuele valuta dan ook als de beste gok, omdat zij de beurshandel, de valutahandel en de grondstoffencontracten versloeg. En dit maakt Bitcoin uitzonderlijk relevant, nu en in de toekomst. Hier zijn enkele van de gevolgen die de groei van de Bitcoin in de toekomst waarschijnlijk met zich mee zal brengen.

Transferbeperking

Vele overheden over de hele wereld hebben een isolationistisch beleid geformuleerd en ten uitvoer gelegd, waardoor het overmaken van geld uit andere landen en vice versa wordt beperkt. Om dit te bereiken hebben deze regeringen de tarieven voor deze geldtransfers verhoogd, terwijl andere regeringen nieuwe regelingen invoeren. Nu steeds meer mensen vrezen dat ze hun familieleden geen geld meer zullen kunnen sturen, kiezen ze voor Bitcoin en andere digitale valuta. En deze trend zal de populariteit van Bitcoin waarschijnlijk verder aanwakkeren.

Kapitaalcontrole

Tal van overheden beperken en reguleren het gebruik van hun soevereine valuta buiten hun grenzen. En dit doet ook de vraag naar Bitcoin over de hele wereld toenemen. Zo heeft de Chinese regering het voor burgers en bedrijven moeilijker gemaakt om hun traditionele valuta in het buitenland uit te geven. Als gevolg daarvan heeft de overheid liquiditeit vastgezet, wat de populariteit van opties als Bitcoin heeft doen toenemen.

Betere aanvaarding

Meer mensen dan in de voorgaande jaren stappen over op Bitcoin, omdat het wordt geaccepteerd door legale bedrijven en ondernemingen. Tegenwoordig is Bitcoin een betaalmiddel voor sommige lokale en online handelaren. Ook beleggers en shoppers maken regelmatig gebruik van Bitcoin. Sinds 2016 zijn de Bitcoin-portefeuilles blijven groeien. Bovendien verhandelen steeds meer mensen Bitcoin op platforms zoals de thebitcoincode. Via dergelijke platforms kunnen mensen fiatvaluta gebruiken om Bitcoin te kopen. Particulieren en bedrijven krijgen dus gemakkelijk toegang tot en kunnen gemakkelijk gebruik maken van deze digitale munt.

Strijd tegen corruptie

Veel landen wenden zich tot Bitcoin omdat deze virtuele munt hen kan helpen bij het aanpakken van corruptie. Landen als Venezuela en India hebben de hoogste denominaties voor bankbiljetten verboden, waardoor het betalen van steekpenningen moeilijker wordt. De maatregel heeft er ook voor gezorgd dat een deel van het zwartgeld bijna nutteloos is geworden. Als gevolg daarvan is de vraag naar Bitcoin in deze landen gestegen. Dat komt omdat deze virtuele munt mensen in staat stelt geld te ontvangen en te verzenden zonder vragen van de autoriteiten te beantwoorden.

Waarom steeds meer mensen voor Bitcoin kiezen

De wereld kent vele virtuele munten, waaronder Litecoin, Ethereum, Ripple, en Peercoin. Bitcoin staat echter bovenaan de lijst vanwege het enorme succes in de afgelopen jaren. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen kiezen voor Bitcoin en niet voor andere virtuele munten.

  • Bitcoin is gemakkelijk om te zetten in andere valuta en zelfs op uw bankrekening te storten;
  • U kunt met Bitcoin bijna anoniem transacties doen en er discreet mee betalen vanaf elke locatie. U hoeft dus geen wisselkosten te betalen als u met Bitcoin betaalt;
  • Hoewel Bitcoin niet 100% immuun is voor diefstal, is het gebruik ervan veiliger en hebben hackers met slechte bedoelingen het moeilijk om in te breken in uw digitale portefeuille;
  • U kunt Bitcoin offline opslaan op een verwijderbare harde schijf of in een papieren portefeuille die u loskoppelt van het internet als u hem niet gebruikt.

Slotopmerkingen

Bitcoin is een begrip dat in de loop der jaren steeds populairder is geworden. Bijna iedereen wil weten wat Bitcoin is en waarom er zoveel ophef over is. Het lijdt geen twijfel dat deze virtuele munt van essentieel belang wordt voor particulieren en bedrijven die belang hechten aan anonimiteit bij hun transacties. Het is ook een ideale optie voor wie zelf wil bepalen hoe hij zijn geld gebruikt of uitgeeft. Als gevolg daarvan neemt de populariteit en aanvaarding van Bitcoin over de hele wereld toe naarmate meer mensen het gebruiken om te betalen voor diensten en goederen en zelfs om waarde op te slaan. Bovendien worden de mensen zich steeds meer bewust van het potentieel van deze virtuele munt. En al deze aspecten wijzen op een mogelijk schitterende toekomst voor Bitcoin.