Categorieën

Service

Een jaar vol spanning!

Een jaar vol spanning!
Nieuws

Een jaar vol spanning!

  • Dick van der Pijl
  • 05-12-2021
  • Nieuws
Een jaar vol spanning!
VLAARDINGEN/LIMOUSIN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

Een paar dagen geleden ben ik zeventig jaar oud geworden. Mijn hemel wat klinkt dat oud. Ik zal er maar aan moeten wennen en nu maar hopen dat het daar niet bij blijft. Mijn vader en zijn vader, mijn opa dus, zijn niet verder gekomen dan die leeftijd. Op mij rust nu de zware taak om het hele jaar door te gaan met ademhalen. Zoals je begrijpt, wil ik dus die lijn doorbreken en ouder worden dan zeventig. Natuurlijk! Dat is toch veel te jong om er tussenuit te knijpen. En nu maar hopen dat ik de genen heb van moederskant. Daar wordt men over het algemeen ergens tussen de tachtig  en honderd jaar. Ook mijn moeder werd bijna negentig. En twee jaar geleden overleed een broer van haar die bijna honderd was.

Nu zijn er vele  bedreigingen. Ook hier in Frankrijk is de Covid het gesprek van de dag. Ik ken toch heel wat mensen die zich (nog) niet hebben laten vaccineren. Ze hebben er verschillende redenen voor. Mijn buurvrouw  van 73 jaar heeft vorig jaar december Covid gehad. Ze bleek te zijn besmet door haar moeder van 95 die op haar beurt weer besmet was door haar huishoudster. Beiden hebben er weinig last van gehad. Verder ken ik iemand die zegt allergisch te zijn en dan heb je ook de gewone  weigeraars en mensen die zich fel verzetten en afgeven op zoals ze heb noemen de ‘dictatuur van Macron’, de Franse president.

Daar moet ik dan maar wat afstand van houden. Het voorheen heilige zoenen bij een eerste begroeting elke dag is trouwens opnieuw grotendeels afgeschaft. Het was in het verleden wel een grappig gezicht wanneer in een supermarkt een caissière haar dag begon. De verse kracht liep dan alle kassa’s af en al haar collega’s moesten er aan geloven en kregen twee of meer zoenen op de wangen. Dat is nu afgelopen. Ook hier wordt toch wel duidelijk meer afstand van elkaar gehouden dan voorheen.

Ik zal er alles aan doen om volgend jaar 71 te worden. Kijken of het lukt !!!

Dick van der Pijl