Categorieën

Service

Eerbetoon aan oude linde op Landje van Chardon

Eerbetoon aan oude linde op Landje van Chardon
Nieuws

Eerbetoon aan oude linde op Landje van Chardon

  • Redactie
  • 23-07-2020
  • Nieuws
Eerbetoon aan oude linde op Landje van Chardon
VLAARDINGEN - Daar staat ze. Gerimpeld, verwrongen door de tand des tijds, maar tegelijkertijd toch ook vorstelijk. Het zonlicht speels sprankelend door haar frisgroene blad. Zij zag generaties Vlaardingers komen en gaan. Zij bleef.

Bewoonster mevrouw Rieken geniet vrijwel dagelijks van de aanwezigheid van de oude boom als zij haar hond uitlaat op het landje van Chardon. Maar, vroeg zij zich af, wat doet dat oude aftandse bordje ‘Deze boom is beschermd’, nu bij zo’n prachtige monumentale linde? Op haar idee ging een creatieve medewerker van Wijkbeheer aan de slag. Het resultaat: een splinternieuw bordje brengt de geschiedenis van de boom in woord en beeld onder de aandacht van de voorbijganger. Wel aan dezelfde paal waaraan het oude lelijke bordje stond, want die stond zo dichtbij de ongeveer 300 jaar oude linde, dat de gemeente uit angst de wortels te beschadigen, besloot de paal niet vervangen. 

Kortom, een eeuwenoude linde, een bewoonster met een goed idee, een medewerker van Wijkbeheer met creatief talent. En zo werd het lelijke oude bordje vervangen door een kleurrijk bord met informatie over deze monumentale boom en deze bijzondere plek. Ook wethouder Bart de Leede was afgelopen vrijdag 17 juli aanwezig bij de monumentale linde op het landje van Chardon.