Categorieën

Service

Effecten van het coronavirus op de woningmarkt

Effecten van het coronavirus op de woningmarkt
Wonen

Effecten van het coronavirus op de woningmarkt

  • Advertorial
  • 31-03-2020
  • Wonen
Effecten van het coronavirus op de woningmarkt
VLAARDINGEN - In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Bij 3Dmakelaars doen we er ook alles aan om onze relaties en collega's te beschermen en om verdere verspreiding te voorkomen. Maar de woningmarkt zit niet op slot en wij willen onze klanten al dan niet op gepaste wijze blijven helpen in deze tijd. 3Dmakelaars blijft dus bereikbaar voor klanten en doet op gepaste wijze bezichtigingen, verkoopgesprekken, aankopen en taxaties. We houden hierbij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM op.

De afgelopen weken zien wij een kleine afname van het aantal klanten die een nieuwe woning wil gaan bezichtigen en kopen. Het verschil komt voort uit een groep klanten die in deze tijd het even aankijkt en ook later dit jaar de zoektocht naar de nieuwe woning kan voorzetten. Ook in deze tijd worden er dus nog steeds woningen verkocht, mede aangestuurd door de lage hypotheekrente van tegen 1,5%. Wij vermoedden dat deze tendens nog steeds doorgaat omdat de vraag naar woningen voor de corona intrede zo groot was dat de kopersgroep ook in deze tijd voldoende groot is om de woning te verkopen. Er zijn kijkers die aangeven nu meer kans te maken op een woning, omdat niet alle kandidaten de woning gaan bekijken. Ook zijn er klanten die liever even wachten met de koop en verkoop van de woning en het even aankijken. Allemaal begrijpelijk. Wij vermoedden echter dat de woningmarkt niet ineens op slot zal gaan. Als er bij iedere woning nog steeds voldoende kopers zijn, gebeurd dat ook niet.

Onderstaand een aantal vragen die wij krijgen van klanten

Is een waardebepaling van mijn woning mogelijk?
We kunnen jou nog steeds informeren over de waarde van je woning. Dit kan digitaal via WhatsApp, of we komen bij je langs. Tijdens een fysieke afspraak houden we te allen tijde de RIVM-richtlijnen aan.

Kunnen er nog bezichtigingen in mijn woning plaatsvinden?
Jouw woning kan nog bezichtigd worden, de makelaar ziet erop toe dat de RIVM-richtlijnen in acht genomen worden. Naast de makelaar, mogen er nog maximaal 2 personen tegelijk in je woning aanwezig zijn. Ook letten we erop dat er zo min mogelijk wordt aangeraakt in je woning.

Zijn woningfotografie, taxaties en bouwkundige keuring nog mogelijk?
Alle afspraken waarbij fysieke aanwezigheid nodig is, gaan door. We volgen altijd de RIVM-richtlijnen op. Je wordt voorafgaand de afspraak hier nader over geïnformeerd.

Kan de overdracht bij de notaris nog plaatsvinden?
De koopakte kan digitaal ondertekend worden, echter dient de overdracht nog altijd bij de notaris plaats te vinden. Is het voor jou niet mogelijk om naar de notaris te komen? Je makelaar kan je informeren over een machtiging, zodat jij zelf niet bij de notaris aanwezig hoeft te zijn.

Is het verstandig om nu mijn huis te koop te zetten?
Je kunt ook in de huidige tijd je huis goed verkopen!
- de rente is bijzonder laag
- de lente zorgt voor mooiere binnen- en buitenfoto's
- met een video kunnen wij al veel laten zien van uw woning wat zorgt voor gerichtere kijkers.

Wij vragen u wel verstandig om te gaan met de maatregelen als u met een makelaar contact heeft; Dit betekent onder andere om thuis te blijven als iemand binnen het gezin (milde) gezondheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en altijd 1,5 meter afstand te houden.