Categorieën

Service

Maak uw woning verkoopklaar met deze tips

Maak uw woning verkoopklaar met deze tips
Wonen

Maak uw woning verkoopklaar met deze tips

  • Ingezonden mededeling
  • 29-01-2024
  • Wonen
Maak uw woning verkoopklaar met deze tips

VLAARDINGEN - Na het bepalen van de beste vraagprijs is het tijd om uw woning te presenteren aan potentiële kopers. Een spannende tijd die aanbreekt, want hoe zullen de reacties zijn? Het verkoopklaar maken van uw woning vraagt om tijd en aandacht. Naast de foto’s die al veel goed kunnen doen, is het belangrijk dat de ruimte aantrekkelijk is voor een groot publiek. We delen een aantal tips die bijdragen aan dit proces.

Algemene zaken

Natuurlijk gelden er een aantal algemene regels die u helpen bij het verkoopklaar maken van de woning. Zorg dat de ruimtes schoon zijn en laat zoveel mogelijk licht naar binnen door de gordijnen en vitrages te openen. Persoonlijke spullen zoals foto’s en huisdiergerelateerde zaken kunt u opbergen en belangrijk is dat alle lampen goed werken en snoeren en bedrading weggewerkt zijn. Dit alles draagt bij aan een open en schone woning die kopers een idee geven over de mogelijkheid van hun eigen inrichting en stijl.

Afspraken per ruimte

Opruimen en accessoires minimaliseren zorgen ervoor dat de woning minder vol oogt. Voor elke ruimte in de woning zijn er slimme tips die bijdragen aan het verkoopklaar maken. In de woonkamer is het goed om de afstandsbediening en tijdschriften op te bergen, maar ook om ervoor kiezen een bos bloemen neer te zetten. In de keuken wilt u een schoon en leeg aanrecht aantreffen, een lege vaatwasser en georganiseerde kastjes. Voor de badkamer geldt ook: hoe minder spullen, hoe beter. Zet twee mooie flesjes neer en berg de rest op. De fotograaf, eventuele stylist en de makelaar helpen u graag met advies en tips.

Exterieur van de woning

Voor de inrichting van de gehele woning is het beste advies om ervoor te zorgen dat het niet te persoonlijk ingericht is. Haal zoveel mogelijk accessoires, losse en persoonlijke spullen weg tijdens bezichtigingen en wanneer u de woning op de foto laat zetten. Doorluchten van de woning is tevens een belangrijke factor die bijdraagt aan een aangename ervaring. Naast het interieur is het goed om ook het exterieur van de woning aan te pakken. Afvalbakken zet u uit het zicht, eventuele tuinsets kunt u nalopen, zorg voor een bijgehouden gazon en berg losse spullen op. Alle spullen die u überhaupt niet op de foto wilt hebben, kunt u opruimen.

Verkoopklaar maken van de woning

Wij helpen u bij het verkoopklaar maken van uw woning. Onze makelaars kennen de buurt, hebben een groot netwerk en helpen u bij het bepalen van de beste verkoopprijs. Daarna volgen de bezichtigingen en het zo snel mogelijk verkopen van uw woning aan een betrouwbare koper. 3Dmakelaars ontzorgt u in het hele proces. We werken samen met fotografen en stylisten en zorgen met advies en tips voor aantrekkelijke woning voor potentiële kopers. Zij kunnen zo meteen inschatten hoe hun eigen stijl past bij de woning.

'Onze makelaars kennen de buurt, hebben een groot netwerk en helpen u bij het bepalen van de beste verkoopprijs.'