Categorieën

Service

Val op met uw bod: onze tips!

Val op met uw bod: onze tips!
Wonen

Val op met uw bod: onze tips!

  • Ingezonden mededeling
  • 30-11-2023
  • Wonen
Val op met uw bod: onze tips!

VLAARDINGEN - Al lange tijd is er sprake van een stijgende trend op het gebied van woningprijzen in Nederland. Nog altijd is er veel vraag naar koopwoningen en blijft het aanbod achter. In 2023 ziet 3D Makelaars weer veel belangstelling voor woningen. Wilt u een bod doen op de reguliere manier, dan wordt er vaak gewerkt op basis van inschrijving. Maar hoe valt uw bod op tussen alle andere biedingen? 3D Makelaars geeft tips!

Maak uw bod persoonlijk

De zoektocht naar een geschikte koopwoning kan lang duren in een tijd waarin de vraag veel groter is dan het aanbod. Als u een woning heeft gevonden, gaat het biedingsproces van start en kunt u nadenken over een prijs. Momenteel worden er veel biedingen uitgebracht op dezelfde woning. Daarbij komt dat de verkopende partij de kandidaten niet ziet en ook geen inzicht heeft in hun persoonlijke verhalen. Handig als uw bod opvalt tussen de andere biedingen. Juist die individuele inbreng maakt al een groot verschil.

Stuur een verhaal mee

Biedingen zijn niets anders dan bedragen die de kandidaat wil betalen voor de woning. Een prijs die wellicht niet eens zoveel afwijkt van de andere biedingen. Wanneer de verkopende partij ruime keus heeft, is het fijn als uw bod opvalt. Wij zien steeds vaker dat kandidaten een persoonlijk bericht meesturen met het bod. Een begeleidende tekst waarin de redenen staan uitgelegd: waarom deze woning? Wie komt er te wonen? Wat trok u aan in de woning? Zo’n verhaal speelt in op het gevoel en de verkopende partij kan een beeld vormen van de kandidaat. Deze informatie kan de partij meenemen in de overweging.

Onderbouw uw bod

Iets anders wat we bij 3Dmakelaars zien is de toevoeging van een hypotheekverklaring of financiële motivatie bij een bod. Hiermee kunt u bijvoorbeeld aantonen dat u voldoende inkomen en eigen geld heeft om de woning te kopen. Of dat u contact heeft met een financieel adviseur en dat de seinen op groen staan. Een dergelijke toevoeging kan uw kansen vergroten om de nieuwe eigenaar te worden van uw droomwoning. U laat zien dat u serieus bent en de verkopende partij heeft extra input die handig is bij de keuze voor een kandidaat. Zie het als solliciteren; bij een sollicitatie vertelt u ook meer dan alleen uw naam. U laat zien wie u bent, wat uw interesses zijn en waarom uw matcht met het bedrijf. Neem die gedachte mee bij het schrijven van een persoonlijk verhaal of andere toevoeging.

Arjan Schreudering beaamt dat een onderbouwd bod zeker kan helpen om op te vallen. Ook adviseert hij om het bieden en kopen niet zelf te doen, maar samen met een professional die precies alle stappen en know how heeft van de woningmarkt. Het kopen van een woning gaat om heel veel geld en dan is het verstandig om dit met een NVM Aankoopmakelaar te doen. Elke maand helpen wij klanten met een aankoop, waaronder het doen van een opvallend bod met goede informatie voor de verkopende partij.

'Wij zien steeds vaker dat kandidaten een persoonlijk bericht meesturen met het bod'