Categorie├źn

Service

EOS opslagtank in de spotlights

EOS opslagtank in de spotlights
Nieuws

EOS opslagtank in de spotlights

  • Redactie
  • 10-06-2021
  • Nieuws
EOS opslagtank in de spotlights
VLAARDINGEN - Op 11, 12 en 13 juni wordt de EOS opslagtank aan de Oosthavenkade letterlijk in de spotlights gezet. Van 22.00 tot 24.00 uur wordt de tank op een spectaculaire manier verlicht;  een eindexamenproject van Davy Pols, student eventmanager (Zadkine Businesscollege) in opdracht van Stichting Kwartiermakers.

De EOS-opslag tank staat al een aantal jaar op een stukje braakliggend grond naast de Witte Villa. De opslagtank is industrieel erfgoed en verwijst, net als de oude haringpakhuizen, naar vroegere activiteiten in het gebied KW-haven.

Binnen een termijn van twee tot vijf jaar zal de tank van het terrein af moeten omdat daar gestart wordt met de bouw van woningen. Om de tank te kunnen behouden is er een nieuwe bestemming en functie nodig; denk aan uitkijktoren, mini-museum, buitenbar, B&B, duiktank, ‘poortwachter’ van het gebied, koffiekiosk, viskraam, informatiecentrum gebiedsontwikkeling, kunstobject of klimwand.

Stichting KWartiermakers heeft de beschikking gekregen over de EOS opslagtank. Met de verlichting van de tank starten de KWartiermakers met zijn herbestemming. Ook is het de opmaat naar een groot lichtspektakel aan de rivieroever dat door de Kwartiermakers wordt georganiseerd in het najaar van 2022.