Categorie├źn

Service

Expositie BUITEN in KADE40

Expositie BUITEN in KADE40
Uit

Expositie BUITEN in KADE40

  • Redactie
  • 08-06-2021
  • Uit
Expositie BUITEN in KADE40
VLAARDINGEN - In de centrale hal van KADE40 is vanaf 18 juni de expositie BUITEN te zien. Twee docenten, Lia Schäfer en Heleen Verdonk, laten in deze expositie zien wat zij de afgelopen periode buiten hebben gemaakt.

Lia Schäfer 
,,Regelmatig ben ik buiten te vinden om urban sketches te maken, vaak samen met anderen, soms alleen. Urban Sketchers (USk) is een wereldwijde gemeenschap van kunstenaars die op locatie tekenen in steden, dorpen en de plekken waar ze wonen of waar ze naartoe reizen. Het delen van je werk via social media is een belangrijke factor binnen Urban Sketching. Eigenlijk is het een moderne versie van 'plein air' schetsen en schilderen, wat kunstenaars altijd gedaan hebben. Naast urban sketches op deze expositie ook een aantal 'virtual sketches' te zien gemaakt met google streetview. 'Virtueel buiten'...
In tijden dat het samen buiten tekenen niet mogelijk was, was dit een inspirerend alternatief.'

Heleen Verdonk
,,Naast mijn werk als poweryoga docent en coach heb ik nog een passie: fotograferen. Om in verbinding te blijven met mezelf ging ik vaak de natuur in om de stilte te vinden en mijn route door de lock-down te bepalen. In de rust vond ik de antwoorden, soms ook in foto's. De foto's deelde ik één keer per week met mijn cursisten om te inspireren of op te beuren.'' Alle foto's zijn gemaakt met een smartphone met externe macrolens.

Deze expositie is te zien tot en met 17 juli in de centrale hal van KADE40. Voor meer informatie over deze tentoonstelling ga je naar: www.kade40.nl.

 

 

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →