Categorieën

Service

Expositie van foto’s en portretten in de Groene Luiken

Expositie van foto’s en portretten in de Groene Luiken
Uit

Expositie van foto’s en portretten in de Groene Luiken

  • Redactie
  • 18-03-2022
  • Uit
Expositie van foto’s en portretten in de Groene Luiken
VLAARDINGEN - Gerry van der Heijden en Nelleke van der Luit exposeren momenteel samen in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Het is een combinatie geworden van geschilderde portretten en natuurfoto’s.

Gerry
,,Voor deze expositie koos ik een aantal portretten uit. Als kind tekende ik al schriften vol met gezichten. Het gaf en geeft me veel plezier om naar mensen te kijken. Als ik op straat loop, in de metro zit of in de supermarkt ben kijk ik naar de gezichten van de mensen om me heen. Ik probeer een gezicht te onthouden, schets het thuis en maak er soms later een schilderij van. Dat was de laatste twee jaar moeilijk, een gezicht met een mondkapje geeft niet veel inspiratie. Naast de portretten zijn er ook leporello’s (harmonicaboekjes) te bewonderen en deze zijn vooral op het Franse platteland gemaakt. Ik werk met acrylverf, pigmenten en bijenwas op dik Italiaans papier.

Nelleke
,,Geboren in de polder van Noord Holland, trek ik graag naar buiten om de drukte van de stad te ontvluchten. Ik heb diverse workshops bij gerenommeerde fotografen gevolgd. Al wandelend, met de camera  in de hand, zoek ik naar mooie beelden, het geeft mij veel voldoening om mij hierop te concentreren.  Landschappen zijn boeiend en bij bloemen en bomen sta ik regelmatig stil voor een foto, ik word hier altijd erg blij van. Ik hoop met mijn foto’s ook bij anderen verwondering voor de natuur te ontlokken.''

De expositie is tot 25 april dagelijks te zien tijdens openingstijden van 13.00 tot 16.00 uur.

Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →