Categorieën

Service

Fascinerende lezing over Han van Meegeren, de meestervervalser

Fascinerende lezing over Han van Meegeren, de meestervervalser
Uit

Fascinerende lezing over Han van Meegeren, de meestervervalser

  • Redactie
  • 09-05-2024
  • Uit
Fascinerende lezing over Han van Meegeren, de meestervervalser

VLAARDINGEN - Op donderdag 16 mei verwelkomt De Windwijzer met veel genoegen Rik Bouman voor een intrigerende lezing over het leven van Han van Meegeren, die wellicht symbool staat voor een van de meest opmerkelijke kunstzwendels van de 20e eeuw. Als gerenommeerde Nederlandse kunstvervalser wist hij met zijn vakmanschap en subtiliteit experts te misleiden, waarbij zijn imitaties van oude meesters, met name Vermeer, zelfs de meest ervaren kenners voor de gek hielden. De ontmaskering van Van Meegeren onthulde niet alleen zijn uitzonderlijke technische vaardigheid, maar bracht tevens fundamentele vragen over authenticiteit en waarde in de kunstwereld aan het licht. Een lezing die u niet mag missen!

Tijdens de lezing duiken we dieper in het leven van Van Meegeren en onthult Bouman hoe Van Meegeren de kunstwereld op zijn kop zette door experts te misleiden met zijn verbluffend nauwkeurige imitaties van werken van oude meesters. Het verhaal neemt verschillende wendingen, van zijn technische vaardigheden en de ingenieuze methoden die hij gebruikte, tot de uiteindelijke ontrafeling van zijn geheimen. Deze lezing biedt een fascinerende kijk op de dunne lijn tussen genialiteit en bedrog, verrijkt met luchtige anekdotes die de complexe figuur van Van Meegeren menselijker en begrijpelijker maken.

Rik Bouman zal u een diepgaand verhaal vertellen en u weten te verrassen met een humoristische kijk op de zaak, waardoor de lezing zowel informatief als vermakelijk wordt. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op donderdag 16 mei om 19.30 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Entree is € 5,- inclusief koffie en thee.


De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →