Categorieën

Service

Feest! IKC De Singel is geopend!

Feest! IKC De Singel is geopend!
Onderwijs

Feest! IKC De Singel is geopend!

  • Redactie
  • 22-03-2024
  • Onderwijs
Feest! IKC De Singel is geopend!

VLAARDINGEN - Sinds kort heeft IKC De Singel nieuwe 'takken' aan de boom. De Voorschoolse Opvang, de Buitenschoolse Opvang en de Peuteropvang draaien en vormt samen met de basisschool een Kindcentrum. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en dus….

Hoog tijd voor een feestje, zo vond Jolande Verkaik, de directeur. De voorbereidingen konden beginnen. Volop steun kreeg het Kindcentrum vanuit Stichting Wijzer, met aan het roer Jan Veenker, die ook nog een mooie stapel boeken meenam voor de bibliotheek. Veel dank voor zoveel support!

Gisteren was het zo ver. Wethouder Koen Kegel voerde de officiële handeling uit. De rode loper uitgelegd, het plein versierd, nieuwe planten en bloemen in de schooltuin, de vlag uit met het nieuwe logo... kortom alles klaar voor een feestje!

De hele dag werd er druk geoefend met 'de Klankenkaravaan', voor de voorstelling in de middag. Muziek, dans, instrumenten en vrolijke liedjes schalden door de school. Wat werd er hard gewerkt.

Om 10.00 uur kwamen alle kinderen bij elkaar op het plein. Daar stond een cadeau met een mooi groen lint. Vier kinderen van de BSO en de PO mochten samen met wethouder Koen Kegel, de grote schaar gebruiken om het lint door te knippen. Spannend hoor, ,,Wat zou er in het cadeau zitten?'' De schaar pruttelde even, maar gelukkig lukte het met de hulp van Keano, Isabella, Lily en Noëla.

Stadsdichter Jordy Dijkshoorn heeft voor de school een prachtig gedicht gemaakt. En ja, dat was het cadeau! De lijst met gedicht en handtekening van Jordy krijgt een mooi plekje in het Kindcentrum. En dat niet alleen…..het gedicht komt ook met sierlijke letters op een raam, zodat iedereen kan meegenieten van deze poëzie.

Na de opening met ook nog het schoollied en een echte choreografie daarbij, weer snel aan de slag met oefenen, maar niet voordat de heerlijke cupcake met het logo van De Singel werd opgepeuzeld.

Dan de voorstelling om 13.00 uur in de gymzaal. Het thema 'Samen op de wereld' werd luid en duidelijk beleefd. Uit volle borst werd er meegezongen, gespeeld en gedanst. Met rode wangen van inspanning beleefden we een fantastische reis door de wereld. En wat was er veel publiek. Dank u wel voor de belangstelling en het grote applaus.

We kijken terug op een bijzondere dag en een mooie herinnering. De Singel……..nu een Kindcentrum!