Categorie├źn

Service

Film in Streekmuseum Jan Anderson

Film in Streekmuseum Jan Anderson
Uit

Film in Streekmuseum Jan Anderson

  • Redactie
  • 30-10-2022
  • Uit
Film in Streekmuseum Jan Anderson

foto collectie Streekmuseum

VLAARDINGEN - Na de tweede Wereld Oorlog winkelden veel Vlaardingers in Rotterdam, daar had je de warenhuizen V&D, HEMA en C&A. In Vlaardingen werd de Winkeliersvereniging opgericht met als doel om koopkracht in onze stad te behouden. Eén van de belangrijkste acties was de uitgifte van de 'Zwarte Pietjes’ zegels die je kreeg bij het boodschappen doen in de stad Vlaardingen. Het was altijd prijs met als hoofdprijs een echte auto ‘DAF’ geleverd door Garage Eigenraam. Op de volle kaarten kreeg men in ieder geval een speculaaspop van bakker v/d Berg uit de Emmastraat. Duizenden van deze kaarten werden ingeleverd in gebouw Triangel in de Fransenstraat.

Half november arriveerden Sint en zijn Pieten in de haven van Vlaardingen en werden verwelkomd op het Stadhuis. Heel Vlaardingen liep uit. Bekende Vlaardingers Bassie (nu 87) en Adriaan (deze week 80) vertoonden hun acrobatische kunsten als De Crocksons. Inmiddels is dat al weer 56 jaar geleden! Ook werd er door Sint en zijn Pieten een bezoek gebracht aan de kinderen in het Holy Ziekenhuis en ging de Sint te paard over de winkelboulevard op de van Hogendorplaan. 

De Vlaardingse fotograaf en cineast Jan Dulfer legde dit spektakel op film vast. Deze film is zaterdag 5 en zondag 6 november tussen 14.00 en 16.00 uur te zien in het Streekmuseum aan de Kethelweg 50. De toegang is gratis.