Categorieën

Service

Geen pakjesavond maar het WK voor Pim van Vugt

Geen pakjesavond maar het WK voor Pim van Vugt
Sport

Geen pakjesavond maar het WK voor Pim van Vugt

  • Redactie
  • 05-12-2019
  • Sport
Geen pakjesavond maar het WK voor Pim van Vugt
ZEILEN – Vandaag verdedigt hij met zijn zeilmaatje Bart Lambriex een 15e plek bij de WK 49-er in Nieuw Zeeland. Geen pakjesavond dus bij zijn ouders in Holy voor Vlaardinger Pim van Vugt, maar een hoge klassering en daarmee een ticket voor de Olympische Spelen in 2020 komen steeds dichterbij. Pim stuurde afgelopen week nog een berichtje over het zeilevenement dat vooraf ging aan de wereldkampioenschappen 49-er, de Olympische zeilklasse waarin hij al langer deelneemt.

,,We hadden afgelopen 3 dagen het Oceanië Kampioenschap, een oefen evenement voordat volgende week het WK hier in Auckland begint. Er waren 84 deelnemers uit 32 landen, wat bijna iedereen is voor het WK volgende week. We zijn uiteindelijk 10e geworden, voor ons  het beste resultaat tot nu toe in de 49er in zo'n compleet wedstrijdveld.

De eerste dag begonnen we heel sterk met twee keer een 2e plek, met een onstabiele matige wind. Omstandigheden die ons wel liggen, jammer genoeg konden we de dag niet goed afsluiten en voeren we onze aftrek wedstrijd die dag (je slechtste score hoef je niet mee te tellen). De dagen daarna hadden we een wat lichtere en stabiele wind uit een andere richting. We merken dat we daar stappen in gezet hebben en dus hadden we een prima tweede dag, waardoor we als 14e ons plaatsten voor de Gold Fleet (beste 25) voor de finals. De laatste dag ging goed waardoor we dus nog een aantal plekjes konden stijgen.

Het was in ieder geval een goede opwarming voor volgende week, we gaan het mee maken. Tijdens dit WK zouden we het land kunnen kwalificeren, maar dat hangt ook af van hoe andere landen het gaan doen. We hebben er zin in!

Een interview met Bart en Pim van dag 1van de kampioenschappen afgelopen week vind je hier