Categorieën

Service

Gemeente organiseert extra avond Drevenbuurt Aardgasvrij

Gemeente organiseert extra avond Drevenbuurt Aardgasvrij
Nieuws

Gemeente organiseert extra avond Drevenbuurt Aardgasvrij

  • Redactie
  • 26-10-2023
  • Nieuws
Gemeente organiseert extra avond Drevenbuurt Aardgasvrij

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen wil de Drevenbuurt in tien jaar volledig gasvrij hebben. Alle gasaansluitingen in de hele wijk moeten dan zijn verdwenen. Bewoners van de Drevenbuurt konden van 9 tot en met 15 oktober stemmen op een collectief alternatief voor aardgas. In de wijk konden hieraan 1350 huishoudens meedoen. Er moesten tenminste 400 huishoudens meedoen om van invloed te zijn op het besluit dat de gemeente gaat nemen. En dan zou het principe van ‘meeste stemmen gelden’ het uitgangspunt zijn voor de te maken keuze. Na de stemming bleek dat de 400 huishoudens niet gehaald is, het tellen stokte bij 365 stuks.

Ondertussen was er door een deel van de buurt een petitie opgestart, die al ruim 830 handtekeningen heeft. De opstellers geven een toelichting: ,,Het aardgasvrij maken van de Drevenbuurt zorgt voor onrust. Er is een raadpleging geweest maar onduidelijk is hoeveel het achter de voordeur kost’’. Het aardgasvrij krijgen van de wijk in 2032 wordt door de ondertekenaars ook nog eens als veel te snel aangeduid.

De gemeente nu een extra informatieavond voor bewoners van de Drevenbuurt op dinsdag 14 november. ,,Om in gesprek te gaan over de zorgen en om ook de gerezen vragen zo goed mogelijk te beantwoorden’’, aldus de aankondiging.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 november van 19.30 tot 21.00 uur in de St. Jozefmavo aan de Willem de Zwijgerlaan 240. De inloop is vanaf 19.00 uur. Bewoners van de Drevenbuurt kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier hier .