Categorieën

Service

Gemeente verkoopt grond voor afvalwaterzuivering

Gemeente verkoopt grond voor afvalwaterzuivering
Nieuws

Gemeente verkoopt grond voor afvalwaterzuivering

  • Redactie
  • 20-12-2023
  • Nieuws
Gemeente verkoopt grond voor afvalwaterzuivering

VLAARDINGEN - De Afvalwaterzuivering (AWZI) De Groote Lucht gaat verhuizen, van de ene kant van de Maassluissedijk naar de andere kant; op de plek waar nu nog woningen staan voor Oekraïense vluchtelingen. Op maandag 18 december tekenden Robert Tieman van het Hoogheemraadschap Delfland, en wethouder Koen Kegel een samenwerkingsovereenkomst voor het vervolg van het project en een koopovereenkomst voor de aankoop van de benodigde grond. Die grond moest de gemeente eerst zelf kopen en daarna doorverkopen.

Naar verwachting begint Delfland in 2027 met de bouw van de nieuwe AWZI op de Vergulde Hand West, na goedkeuring van een nieuwe omgevingsvergunning. Inwoners van Vlaardingen, en ook de gemeenteraad, kunnen daar nog wel wat tegenin brengen. Veel ‘hobbels’ zal dit naar verwachting echter niet opleveren, de gemeenteraad was immers al akkoord met de bouw.

Niet alle grond op die plek in De Vergulde Hand is benodigd, en wat resteert zal bestemd worden als industrieterrein. De komst van de nieuwe AWZI maakt daarbij de weg vrij voor zwaardere industrie dan die er nu gevestigd is.

Het terrein waar nu nog de AWZI gevestigd is wordt geen natuur: ,,Als de nieuwbouw is gerealiseerd, wordt de huidige locatie aan de Maassluissedijk ingericht tot nieuw bedrijventerrein’’, aldus een persbericht van de gemeente. Vlaardingen krijgt er dan wel weer een mooi groenblauwe speelplek voor terug, in de aangrenzende Westwijk. Het spreekwoordelijke ‘doekje voor het bloeden’.