Categorieën

Service

Gemeente zoekt nieuwe Stadsdichter(s)

Gemeente zoekt nieuwe Stadsdichter(s)
Uit

Gemeente zoekt nieuwe Stadsdichter(s)

  • Redactie
  • 23-08-2023
  • Uit
Gemeente zoekt nieuwe Stadsdichter(s)
VLAARDINGEN - Word jij Stadsdichter Vlaardingen 2024-2026? Of misschien Junior Stadsdichter Vlaardingen (14-18 jaar)? Woon je in Vlaardingen en woelt er een dichter in je? Hou je van schrijven over alles wat er gebeurt in Vlaardingen – op een mooie, grappige, rauwe, maar ook positieve manier? Dan ben jij misschien de achtste Stadsdichter van Vlaardingen.

De gemeente Vlaardingen zoekt namelijk een nieuwe Stadsdichter. Eigenlijk twee, want ook een Junior Stadsdichter (14-18 jaar). Deze nieuwe Stadsdichters Senior & Junior gaan 1 februari 2024 aan de schrijf voor de gemeente, stad Vlaardingen en haar bewoners. Wethouder van Cultuur Lianne van Kalken benoemt de stadsdichters op nationale Gedichtendag, donderdag 25 januari 2024, bij kunstcentrum KADE40 in Vlaardingen.

 

Erebaan

Stadsdichter is een erebaan voor twee jaar, van 1 februari  2024 tot 1 februari 2026. In die tijd schrijf je gedichten en/of spoken word op verzoek van stichtingen, bedrijven en de gemeente, bijvoorbeeld voor De Geuzenmaand, het Haring- en Bierfestival of een nieuwjaarsgedicht voor de gemeente. Hier horen ook optredens bij, zowel tijdens evenementen als op online podia/media.

Junior

De gemeente Vlaardingen zoekt ook een Junior Stadsdichter (14-18 jaar). Dus maakt jouw pen een backflip bij het idee twee jaar lang te dichten over alles wat je stadsgenoten en jou beweegt? En wil je bijvoorbeeld meer podiumervaring en volgers? Geef je op!
 

Workshop

Aanmelden kan tot vrijdag 1 december 2023. Voor die tijd je inspiratie een boost geven? Doe mee aan de gratis workshop Poëzie & Spoken Word in oktober bij KADE40. De precieze datum lees je hier!   snel.

 

Meld je aan


Ben jij dé Vlaardingse Stadsdichter 2024-2026, Junior of Senior?  Meld je dan aan en stuur het volgende mee:

gedicht / spoken word over Vlaardingen

gedicht / spoken word over een onderwerp naar keuze

een korte motivatie

Mail uiterlijk vrijdag 1 december naar: [email protected] 
 

De jury waaronder wethouder Lianne van Kalken, Look Boden, Stadsdichter Vlaardingen 2015-2016, en Manou van de Zande van De Schrijfschool lezen je graag.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →