Categorieën

Service

Get up, stand up! Inspiratie van Bob Marley

Get up, stand up! Inspiratie van Bob Marley
Uit

Get up, stand up! Inspiratie van Bob Marley

  • Redactie
  • 15-04-2024
  • Uit
Get up, stand up! Inspiratie van Bob Marley

VLAARDINGEN - Ranfar Kouwijzer en Abraha Sagid brengen op zondag 21 april verhalen en muziek naar De Windwijzer. Als Eritrese vluchteling heeft Abraha veel doorstaan. Hun ontmoeting in de Pauluskerk heeft geleid tot het delen van Abraha's levensverhaal, ondersteund door de muziek van Marley, die hem hoop en kracht schonk.

Ranfar Kouwijzer, momenteel werkzaam als predikant bij de dienst Justitiële Instellingen, was tot juli 2022 predikant-directeur van de Pauluskerk in Rotterdam. Deze kerk staat bekend als een toevluchtsoord voor ongedocumenteerde vluchtelingen, waar zij onder andere voedsel, onderdak en steun ontvangen. Hier ontmoette hij Abraha Sagid, een Eritrese vluchteling.

Abraha deelt: ,,De muziek van Marley sleepte me door moeilijke tijden heen. Het verenigt mensen.'' Aangezien Ranfar zelf ook fan is van reggaemuziek, delen zij vandaag het verhaal van hoe de muziek van Bob Marley inspiratie kan bieden.

In de muziek van Marley zijn vele spirituele invloeden en motieven te herkennen. Als aanhanger van het Rastafari-geloof, een mengeling van christelijke en Afrikaanse overtuigingen, is Marley wereldwijd bekend, niet alleen vanwege zijn muziek, maar ook door zijn kenmerkende rastakapsel en zijn gebruik van drugs. Hoewel hij in 1991 aan kanker overleed, blijft hij wereldwijd bekend als de King of Reggae.

Deze middag zal Abraha Sagid zijn levensverhaal delen en zal de muziek van Bob Marley weerklinken als een bron van inspiratie om vol te houden in moeilijke tijden. "Get up, stand up!"

U bent van harte welkom om op zondag 21 april aanwezig te zijn in De Windwijzer, gelegen aan de Schiedamseweg 95. De lezing begint om 15.00 uur, gevolgd door een gelegenheid tot napraten om 16.00 uur. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →